כשבא לכם להכין טארט מרשים בלי הרבה מאמץ – זה המתכון בשבילכם.
עידן ביקש השנה ליום הולדת עוגה שמשלבת בצק ושוקולד, ככה נולד הטארט הזה.
הוא פאדג'י ורך, אגוזי בזכות מחית הפרלינה והבצק נותן מעטפת פריכה לכל העניין.
הבצק הזה הולך איתי קבוע בכל המתכונים של הטארטים, הוא קל להכנה וקל לרידוד, קל לתיקון וטעים טעים.
תקפידו על בצק קר לעבודה וכל הסיפור יהיה קלי קלות!
מצרכים: (רינג קוטר 22 ס"מ)
לבצק הפריך:
250 גרם קמח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם סוכר
1 ביצה
לפאדג':
125 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה
60 גרם מחית פרלינה (או מחית אגוזים אחרת)
65 גרם סוכר לבן
65 גרם סוכר דמררה
2 ביצים
75 גרם קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק הפריך:
– במיקסר עם וו גיטרה לערבל במהירות נמוכה קמח וחמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות רק עד שנוצרים פירורים קטנים.
– מוסיפים סוכר ומערבבים.
– מוסיפים ביצה ומערבבים רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים, מאחדים ביד ויוצרים דיסקית שטוחה, עוטפים בניילון נצמד, מעבירים למקרר לשעה.
2. מרדדים על גבי משטח מקומח או בין 2 ניירות אפייה את הדיסקית בצק לעובי של 3 מ"מ, לקוטר גדול יותר מקוטר הרינג.
3. מעבירים בזהירות את הבצק המרודד (או בעזרת הידיים או בעזרת המערוך) לתבנית ומהדקים ליצירת קלתית.
4. מורידים שאריות בצק מהשוליים בעזרת סכין חדה ומחוררים בעזרת מזלג את תחתית הבצק (על כל התחתית עוברים עם מזלג ומחוררים, ככה הוא לא יתפח).
5. מעבירים לקירור בפריזר כחצי שעה.
6. מחממים תנור ל-175 מעלות.
7. מרפדים את הקלתית בנייר כסף שיעבור את גובה השוליים, שמים משקולות (קטניות כמו חומוס, אורז, שעועית, מה שיש בבית) ואופיים "אפייה עיוורת".
– אופים במשך 15-20 דקות עד שהקצוות מתחילים להשחים.
– מוציאים מהתנור ומקררים בטמפ' חדר, שולפים בזהירות את הנייר הכסף עם הקטניות ומניחים בצד את הקלתית לקירור.
8. מכינים את הבראוניז:
– ממיסים בקערה במיקרו בפולסים שוקולד וחמאה.
– מוסיפים את מחית הפרלינה ומערבבים.
– מוסיפים את הסוכר הלבן והדמררה ומערבבים.
– מוסיפים קמח לבן מנופה ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לאיחוד.
9. מוזגים את תערובת הפאדג' לקלתית שאפינו ומיישים עם פלטה.
10. אופים בחזרה בחום של 170 מעלות במשך 20-25 דקות עד שהפאדג' נראה במראה מט, זה צריך להישאר מעט רוטט כדי שנקבל פאדג' אמיתי.
11. מקררים לפחות שעתיים לפני חיתוך והגשה.
אחסון וחיי מדף:
עד שבוע במקרר בקופסא אטומה.