גבינה ושוקולד זה שילוב כל כך מוצלח!
מתוק מהשוקולד בשילוב המלית גבינות וזה ביס וואו.
הבסיס מעוגיות פתיבר קקאו, המלית חצי גבינות והחצי השני בשילוב ממרח שוקולד.
עם גנאש מעל וזה פשוט מושלם!
מצרכים: (רינג קוטר 20)
לבסיס:
200 גרם פתיבר שוקו
80 גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 גבינת שמנת 25%-30% (250 גרם)
3 כפות סוכר לבן
2 ביצים
למלית השוקולד – 2 כפות גדושות ממרח נוטלה
לגנאש שוקולד:
75 גרם שוקולד מריר
75 גרם שמנת להקצפה 38%
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. מכינים את התחתית: בקערה מערבבים פתיבר שוקו טחון דק עם חמאה מומסת.
3. מרפדים תבנית מתפרקת/רינג עמוק (לא תבנית לטארט שימו לב צריך להיות לתבנית גובה) בנייר אפייה ומהדקים את תערובת הפירורים לתחתית ולדפנות לקבלת שוליים גבוהים.
4. אופים במשך 10 דקות עד להתייצבות, מצננים בטמפ׳ חדר.
5. מכינים את מלית הגבינה – מערבבים ביחד גבינת שמנת, גבינה לבנה וסוכר לקבלת קרם חלק.
6. מוסיפים ביצים אחת בכל פעם ומערבבים היטב.
7. מוזגים לקערה נוספת מחצית מכמות מלית הגבינה ומוסיפים את ממרח השוקולד – מערבבים עם מטרפה עד לאיחוד.
8. מוזגים את קרם הגבינה הלבן על גבי תחתית הפירורים ומעליה את קרם השוקולד – בעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש.
9. מחזירים לתנור לחום של 150 מעלות ואופים במשך 40-45 דקו.
10. מקררים היטב בטמפ' חדר.
11. מכינים את הגנאש – ממיסים בקערה מיקרו בפולסים שוקולד ושמנת ומערבבים לקבלת קרם חלק.
12. מוזגים את הגנאש על גבי העוגה ומנערים את התבנית לציפוי מלא ואחיד.
13. מעבירים לקירור של מינימום 4 שעות או לילה לפני הגשה.
14. מחלצים מהתבנית, חותכים ואוכלים.
אחסון וחיי מדף:
העוגה עטופה בניילון נצמד במקרר/בקופסא אטומה מחזיקה עד 5 ימים.