קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

טארט גבינה ולוטוס

טארט גבינה ולוטוס

טארט גבינה ועוגיות לוטוס – יש יותר טוב מזה?
מערבבים את כל המצרכים של העוגת גבינה בקערה, בלי הקצפה ובלי להסתבך ויש לכם טארט הצגה לשבועות!
האפייה קצרה, בסה"כ רבע שעה, העוגה מתייצבת בקירור.
המתכון הזה כבש אתכם ואת כל מי שטעם אותו, השילוב בין לוטוס לגבינה מנצח תמיד.
יש מישהו שעדיין לא ניסה אותו? 
אז קדימה!

טארט גבינה ולוטוס

מצרכים: (רינג קוטר 22)
לתחתית:
200 גרם עוגיות לוטוס
1 כף ממרח לוטוס
60 גרם חמאה מומסת

לקרם גבינה:
225 גרם גבינת שמנת 16% ומעלה
150 גרם שמנת חמוצה
2 ביצים M
60 גרם סוכר לבן

לציפוי:
ממרח לוטוס
2 עוגיות לוטוס 

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. טוחנים את עוגיות הלוטוס למרקם חולי, מוסיפים ממרח לוטוס וחמאה ומערבבים היטב.
3. מעבירים לרינג ובעזרת כוס מדידה מהדקים היטב לתחתית ולדפנות הרינג.
– אם זה תבנית פאי מתפרקת אפשר בעזרת האצבעות להדק את הדפנות.
4. אופים במשך 10 דקות ומצננים בטמפ׳ חדר.
5. בקערה מערבבים את כל החומרים לקרם הגבינה.
6. מוזגים את קרם הגבינה על התחתית האפויה ומיישרים.
7. אופים חזרה בחום של 160 מעלות במשך 5 דקות, מורידים לחום של 140 מעלות ואופים עוד 10 דקות בלבד עד להתייצבות.
8. מצננים בטמפ' חדר, מחממים מעט את ממרח הלוטוס במיקרו עד שהוא נוזלי ומוזגים על גבי הגבינה, מיישרים בעזרת כפית.
9. מקשטים שם שברי עוגיות.
10. מקררים היטב במקרר 3 שעות לפחות לפני חיתוך והגשה.

הערות:
בגרסה הקודמת שלה הקישוט היה אחר ויפה גם! 
מוזגים 2 כפיות ממרח לוטוס בצורה לא אחידה על גבי מלית הגבינה ליצירת מראה שיש בשלב של סעיף 6 (לפני האפייה) – בעזרת קיסם יוצרים את הקווים ואופים.
מוותרים על שלב 8 ו-9 ומעבירים ישירות לקירור.

אחסון וחיי מדף:
העוגה עטופה בניילון נצמד במקרר/בקופסא אטומה מחזיקה עד 3 ימים לפני שהתחתית צוברת לפחות ופחות קראנצ׳ית.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *