קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

טארט אלפחורס

טארט אלפחורס


טארט אלפחורס, בעצם מעין עוגיית אלפחורס ענקית!
אי אפשר לטעות עם הקינוח הזה – הוא מרשים, טעים ומי לא אוהב אלפחורס??
בצק פריך טוב, קרם ריבת חלב, עוד קצת אקסטרה ריבת חלב וקוקוס כציפוי.
הוא קליל להכנה ופשוט מושלם.
הסוד הוא להשתמש בריבת חלב טעימה ואיכותית.

טארט אלפחורס

מצרכים: (רינג קוטר 22 ס"מ)
לבצק הפריך:
250 גרם קמח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם סוכר
1 ביצה

לקרם ריבת חלב:
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
1 כף גדושה ריבת חלב
1 כף אינסטנט פודינג
1 כף אבקת סוכר 

צנצנת ריבת חלב 
קוקוס טחון 

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק הפריך:
– במיקסר עם וו גיטרה לערבל במהירות נמוכה קמח וחמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות רק עד שנוצרים פירורים קטנים.
– מוסיפים סוכר ומערבבים.
– מוסיפים ביצה ומערבבים רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים, מאחדים ביד ויוצרים דיסקית הדוקה (אפשר להעביר למקרר לקירור של שעה ואפשר לרדד ישירות).
2. מרדדים על גבי משטח מקומח או בין 2 ניירות אפייה את הדיסקית בצק לעובי של 3 מ"מ, לקוטר גדול יותר מקוטר הרינג.
3. מעבירים בזהירות את הבצק המרודד (או בעזרת הידיים או בעזרת המערוך) לתבנית ומהדקים ליצירת קלתית.
4. מורידים שאריות בצק מהשוליים בעזרת סכין חדה ומחוררים בעזרת מזלג את תחתית הבצק (על כל התחתית עוברים עם מזלג ומחוררים, ככה הוא לא יתפח).

5. מעבירים לקירור בפריזר כחצי שעה.

6. מחממים תנור ל-175 מעלות.
7. מרפדים את הקלתית בנייר אפייה שיעבור את גובה השוליים, שמים משקולות (קטניות כמו חומוס, אורז, שעועית, מה שיש בבית) ואופיים "אפייה עיוורת".
– אופים במשך 15-20 דקות עד שהקצוות מתחילים להשחים.
– מוציאים מהתנור ומקררים בטמפ' חדר, שולפים בזהירות את נייר האפייה עם הקטניות ומחזירים לאפייה בחום של 140 מעלות עד שהקלתית אפויה, בערך 15 דקות.
– מוציאים ומניחים בצד את הקלתית לקירור.
8. מכינים את הקרם:
– בקערה מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קרם אחיד ויציב.
9. מוזגים את הקרם על גבי הקלתית ומיישרים, מעבירים למקפיא לקירור במשך 20 דקות.
10. במיקרו בפולסים מחממים מעט את צנצנת ריבת החלב עד שהריבה הופכת לנוזלית (לערבב כל פעם עד שהיא נוזלית).
11. שופכים את ריבת החלב על גבי הקרם ומיישרים עד לקבלת שכבה אחידה (אין צורך בצנצנת שלמה, רק עד קבלת שכבה דקה יפה).
12. מפזרים קוקוס טחון עד לכיסוי אחיד, מעבירים למקרר ומקררים לפחות שעתיים לפני חיתוך והגשה.

אחסון וחיי מדף:
עד שבוע במקרר בקופסא אטומה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *