טארט אלפחורס
- הכנה: שעה וחצי
- אפייה: 25 דקות
- קל-בינוני
- 10 סועדים
טארט אלפחורס, בעצם מעין עוגיית אלפחורס ענקית!
אי אפשר לטעות עם הקינוח הזה – הוא מרשים, טעים ומי לא אוהב אלפחורס??
בצק פריך טוב, קרם ריבת חלב, עוד קצת אקסטרה ריבת חלב וקוקוס כציפוי.
הוא קליל להכנה ופשוט מושלם.
הסוד הוא להשתמש בריבת חלב טעימה ואיכותית.
טארט אלפחורס
מצרכים: (רינג קוטר 22 ס"מ)
לבצק הפריך:
250 גרם קמח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם סוכר
1 ביצה
לקרם ריבת חלב:
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
1 כף גדושה ריבת חלב
1 כף אינסטנט פודינג
1 כף אבקת סוכר
צנצנת ריבת חלב
קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק הפריך:
– במיקסר עם וו גיטרה לערבל במהירות נמוכה קמח וחמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות רק עד שנוצרים פירורים קטנים.
– מוסיפים סוכר ומערבבים.
– מוסיפים ביצה ומערבבים רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים, מאחדים ביד ויוצרים דיסקית הדוקה (אפשר להעביר למקרר לקירור של שעה ואפשר לרדד ישירות).
2. מרדדים על גבי משטח מקומח או בין 2 ניירות אפייה את הדיסקית בצק לעובי של 3 מ"מ, לקוטר גדול יותר מקוטר הרינג.
3. מעבירים בזהירות את הבצק המרודד (או בעזרת הידיים או בעזרת המערוך) לתבנית ומהדקים ליצירת קלתית.
4. מורידים שאריות בצק מהשוליים בעזרת סכין חדה ומחוררים בעזרת מזלג את תחתית הבצק (על כל התחתית עוברים עם מזלג ומחוררים, ככה הוא לא יתפח).
5. מעבירים לקירור בפריזר כחצי שעה.
6. מחממים תנור ל-175 מעלות.
7. מרפדים את הקלתית בנייר אפייה שיעבור את גובה השוליים, שמים משקולות (קטניות כמו חומוס, אורז, שעועית, מה שיש בבית) ואופיים "אפייה עיוורת".
– אופים במשך 15-20 דקות עד שהקצוות מתחילים להשחים.
– מוציאים מהתנור ומקררים בטמפ' חדר, שולפים בזהירות את נייר האפייה עם הקטניות ומחזירים לאפייה בחום של 140 מעלות עד שהקלתית אפויה, בערך 15 דקות.
– מוציאים ומניחים בצד את הקלתית לקירור.
8. מכינים את הקרם:
– בקערה מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קרם אחיד ויציב.
9. מוזגים את הקרם על גבי הקלתית ומיישרים, מעבירים למקפיא לקירור במשך 20 דקות.
10. במיקרו בפולסים מחממים מעט את צנצנת ריבת החלב עד שהריבה הופכת לנוזלית (לערבב כל פעם עד שהיא נוזלית).
11. שופכים את ריבת החלב על גבי הקרם ומיישרים עד לקבלת שכבה אחידה (אין צורך בצנצנת שלמה, רק עד קבלת שכבה דקה יפה).
12. מפזרים קוקוס טחון עד לכיסוי אחיד, מעבירים למקרר ומקררים לפחות שעתיים לפני חיתוך והגשה.
אחסון וחיי מדף:
עד שבוע במקרר בקופסא אטומה.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
-
-
בבקה קקאו אני חייבת להגיד שאני יותר אוהבת את הצורה של הבבקה מאשר של קראנץ’ שוקולד. המילוי נשאר כולו בפנים, הבצק רך ועסיסי וזאת פשוט עוגה מדהימה. מה גם שזה לא מסובך להכין אותה, לא צריך לחתוך ואז כל השיש מתלכלך ואתם מרוחים בשוקולד. יפה וטעימה לשבת. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #babka #שמרים #עוגתשמרים
-
עוגיות ספירלה עוגיות של ילדות שנמצאות בכל מאפייה, יפות כלכך, טעימות ופריכות. את הבצק מכינים בקערה בלי מיקסר, מתכון פשוט ומהיר והעוגיות שיוצאות הן פשוט וואו! המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolate ##crumble_shir #עוגיות #cookies
-
2 עוגות מבלילה אחת הבסיס המושלם של עוגת השיש הקלאסית של אמא שלי, אני כל פעם מגוונת ומכינה עוגות שונות מאותה הבלילה! הפעם עוגת לוטוס ועוגת שוקולד צ׳יפס, ככה כל אחד מקבל את מה שהוא אוהב וכולם נהנים מהכל. באתר יש גם אופציה לשילוב של מייפל פקאן. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolatecake #עוגתשיש #crumble_shir #סוכות #לוטוס #cake
בראוניז טירמיסו יש לי צורך להסביר או הביס שאתם רואים מספיק?? זה פשוט שילוב שנולד להיות ביחד, איך לא הכנתי את זה עד היום זאת פאשלה רצינית. תכינו לכם לסופ״ש עם הקפה זה פינוק מושלם 🙂↔️ המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #tiramisu #brownies #טירמיסו #בראוניז