crumble

חצ'פורי אימרולי



לא רק חצ׳פורי עם ביצה, אלא בצק מלא בגבינות בגרסה משפחתית גדולה ומפנקת.
ההכנה סופר קלה וידידותית והתוצאה משגעת וטעימה!
תוסיפו סלט ירקות חמוץ וטוב בצד וזה מושלם.

חצ'פורי אימרולי

מצרכים: (תבנית תנור)
250 גרם קמח
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר לבן
½ כפית מלח
½ כוס מדידה מים
⅓ כוס מדידה שמן קנולה

למילוי:
150 גרם גבינת כנען/טוב טעם/חמד (חמד מלוחה לקחת בחשבון)
150 גרם גבינה בולגרית 16%
50 גרם מוצרלה מגורדת
1 חלמון
מלח

לציפוי: ביצה טרופה עם קורט מלח

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הבצק ולשים במשך 12 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2. מכדררים לכדור ומניחים בקערה משומנת ומכסים להתפחה בסביבות שעה/שעה וחצי.

3. מערבבים את כלל הגבינות מלבד החלמון ומוספים מלח במידת הצורך, טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים חלמון ומערבבים.
4. על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול יחסית עבה (לא דק שלא יקרע).

5. מניחים את כל המילוי במרכז הבצק, אוספים את הבצק מסביב המילוי וסוגרים כמו כיסון, מהדקים ומשטחים מעט את הבצק עם הידיים.
6. הופכים את הבצק, מרדדים בעדינות עם קמח לקבלת מאפה עגול, בערך בגודל של מגש פיצה (סביבות סנטימטר עובי).

7. מעבירים לנייר אפייה (אפשר מראש לרדד על גבי נייר האפייה) ומכסים להתפחה נוספת של עד חצי שעה.
8. מחממים תנור ל-190 מעלות, טורבו.
9. מורחים ביצה על גבי החצ'פורי ואופים עד להזהבה יפה, במשך 30 דקות.
10. מוציאים ומגישים חם!

אחסון וחיי מדף:
החצ'פורי במיטבו באותו היום, ניתן להקפיא ולחמם בתנור לפני הגשה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

בואו לאינסטגרם!

מתכונים אחרונים: