חלת מפתח
- הכנה: שעה
- אפייה: 25 דקות
- קל
- 1 חלה
כל שנה אחרי פסח מכינים חלות בצורת המפתח.
החלות נועדו כסגולה לפרנסה טובה.
אפשר לעצב אותן איך שרוצים ואפילו להטביע מפתח על גבי הבצק.
אני מאחלת לשנה של שפע, בריאות ופרנסה טובה לכולנו.
חלת מפתח
מצרכים: (1 חלת מפתח + חלה קטנה)
500 גרם קמח לחם (לא חובה אבל מומלץ)
10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
4.5 כפות סוכר לבן
250 מ"ל מים
70 מ"ל שמן
1/2 כף מלח
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים וסוכר ומערבבים קלות עם מזלג.
2. מוסיפים קמח מנופה ולשים במהירות איטית עד שהבצק מתחיל להתגבש, לאחר מכן מוסיפים בזרם דק את השמן עד לספיגה מלאה.
3. מוסיפים מלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 12 דקות לפחות או עד לקבלת בצק רך ואלסטי, אם הוא נראה גבשושי להמשיך ללוש.
4. מוציאים מהמיקסר ומכדררים לכדור, זה בסדר אם הוא מעט דביק.
מעבירים לקערה משומנת מעט את כדור הבצק ומכסים במגבת/ניילון נצמד לתפיחה במקרר ללילה/לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
5. אחרי הכפלת הנפח מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים לשיש.
6. מחלקים את הבצק לפי משקל הכדורים:
– לראש העגול: 2 כדורים במשקל 140 גרם כל אחד.
– לצמה המרכזית: 4 כדורים במשקל 70 גרם כל אחד.
– לשיניים: 2 כדורים במשקל 30 גרם כל אחד (אפשר גם רק כדור אחד).
– מיתרת הבצק יוצרים חלה קטנה נוספת.
7. מתחילים ברידוד:
– מרדדים כל חלק למלבן דק עם מערוך ומגלגלים לגליל (זה נותן אווריריות לרצועה), מכסים את הגלילים במגבת עד לקליעת החלות.
– מתחילים לרדד כל גליל לרצועה ארוכה אך לא ארוכה מדי.
8. קולעים כל חלק כמו בסרטון המצורף, אפשר לטבול חלק מהרצועות במים ואז בשומשום כמו בסרטון.
9. מסדרים את החלקים אחד על גבי השני לכדי צורת מפתח על גבי תבנית עם נייר אפייה.
10. מכסים במגבת/שקית לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
11. מחממים תנור ל-175 מעלות.
12. לאחר ההתפחה מורחים בעזרת מברשת ביצה טרופה על כל החלקים ללא השומשום.
13. אופים ב-175 מעלות למשך 20-25 דקות, התחתית תהיה שחומה ויפה.
אחסון וחיי מדף:
אם מכינים ביום רביעי/חמישי לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
להפשיר בטמפרטורת חדר ולחמם בתנור ב-100 מעלות לפני הגשה.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
-
-
בבקה קקאו אני חייבת להגיד שאני יותר אוהבת את הצורה של הבבקה מאשר של קראנץ’ שוקולד. המילוי נשאר כולו בפנים, הבצק רך ועסיסי וזאת פשוט עוגה מדהימה. מה גם שזה לא מסובך להכין אותה, לא צריך לחתוך ואז כל השיש מתלכלך ואתם מרוחים בשוקולד. יפה וטעימה לשבת. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #babka #שמרים #עוגתשמרים
-
עוגיות ספירלה עוגיות של ילדות שנמצאות בכל מאפייה, יפות כלכך, טעימות ופריכות. את הבצק מכינים בקערה בלי מיקסר, מתכון פשוט ומהיר והעוגיות שיוצאות הן פשוט וואו! המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolate ##crumble_shir #עוגיות #cookies
-
2 עוגות מבלילה אחת הבסיס המושלם של עוגת השיש הקלאסית של אמא שלי, אני כל פעם מגוונת ומכינה עוגות שונות מאותה הבלילה! הפעם עוגת לוטוס ועוגת שוקולד צ׳יפס, ככה כל אחד מקבל את מה שהוא אוהב וכולם נהנים מהכל. באתר יש גם אופציה לשילוב של מייפל פקאן. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolatecake #עוגתשיש #crumble_shir #סוכות #לוטוס #cake
בראוניז טירמיסו יש לי צורך להסביר או הביס שאתם רואים מספיק?? זה פשוט שילוב שנולד להיות ביחד, איך לא הכנתי את זה עד היום זאת פאשלה רצינית. תכינו לכם לסופ״ש עם הקפה זה פינוק מושלם 🙂↔️ המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #tiramisu #brownies #טירמיסו #בראוניז