קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

חלת דבש עגולה


חלת דבש עגולה רכה רכה, במיוחד לראש השנה.
כל שנה אני מכינה אותה וכל שנה היא יוצאת משגעת.
חגיגית ויפה לשולחן החג, לא מסובכת לקליעה ומי שמעדיף יכול להכין אותה רגילה ולא עגולה.

חלת דבש עגולה

מצרכים: (3 חלות)
1 קילו קמח לחם (לא חובה אבל מומלץ)
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
4 כפות סוכר לבן
80 גרם דבש
500 מ"ל מים 
140 מ"ל שמן 
1 כף מלח

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים, דבש וסוכר ומערבבים קלות עם מזלג.
2. מוסיפים קמח מנופה ולשים במהירות איטית עד שהבצק מתחיל להתגבש, לאחר מכן מוסיפים בזרם דק את השמן עד לספיגה מלאה.
3. מוסיפים מלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 12 דקות.
הבצק יהיה רך ומתוח, אם הוא נראה גבשושי להמשיך ללוש.
4. מוציאים מהמיקסר ומכדררים לכדור, זה בסדר אם הוא מעט דביק.
מעבירים לקערה משומנת מעט את כדור הבצק ומכסים במגבת/ניילון נצמד לתפיחה במקרר ללילה/לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
5. אחרי הכפלת הנפח מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים לשיש.
6. קולעים חלה איך שאוהבים, בסרטון יש הדגמה לחלה עגולה.
7. מניחים על מגש עם נייר אפייה ומכסים להתפחה שנייה.
8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
9. מברישים את החלות בתערובת של חלמון ודבש, מפזרים שקדים פרוסים / שומשום / מה שאוהבים.
10. אופים במשך 20-25 דקות.
11. אפשר להבריש את החלות במעט דבש בסוף האפייה.

אחסון וחיי מדף:
אפשר לעטוף כל חלה בניילון נצמד ולהקפיא.
להפשיר בטמפרטורת חדר ולחמם בתנור ב-100 מעלות לפני הגשה.
* ניתן להקפיא לשבועיים-חודש קדימה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *