קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

חיתוכיות שוקולד וחלווה

חיתוכיות שוקולד וחלווה


אמרנו מתכונים קלים, אמרנו טעים ומתוק ואתם בחרתם – חיתוכיות שוקולד וחלווה.
שכבות יפות של בצק פריך, ממרח שוקולד ותוספת של חלווה טעימה.
זה קינוח פשוט להכנה והוא טעים וכיפי.
חותכים לקוביות ומגישים – הילדים קראו לזה עוגיית וופל בגלל השכבות, גאונים לא?

חיתוכיות שוקולד וחלווה

מצרכים: (מגש תנור 1)
לבצק פריך:
400 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה קרה לקוביות קטנות
100 גרם סוכר לבן
2 ביצים

צנצנת ממרח שוקולד
שערות חלווה

אופן ההכנה:
1. לבצק פריך:
– במיקסר עם וו גיטרה לערבל במהירות נמוכה קמח וחמאה קרה מאוד רק עד שנוצרים פירורים לא מעבר.
– מוסיפים סוכר ומערבבים.
– מוסיפים ביצים ומערבבים רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים, מאחדים ביד את הפירורים – אפשר להכין באותו סדר גם במגימיקס.
– יוצרים דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של חצי שעה.
2. מחממים תנור ל-175 מעלות.
3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, מרדדים כל חלק על גבי נייר אפייה עם מעט קמח עד לקבלת מלבן דק. את המלבנים שומרים במקרר כל זמן ההרכבה. 
4. מניחים מלבן אחד עם נייר אפייה על גבי תבנית תנור, מורחים עליו ממרח שוקולד ומפזרים שערות חלווה, מניחים מלבן בצק קר ומשטחים מעט, מסירים נייר אפייה וממשיכים הלאה, שוקולד חלווה ובצק – ככה עם כל ארבעת המלבנים.
5. אופים במשך 20-25 דקות, הבצק ישחים בקצוות אבל ישאר מעט לבן למעלה.
6. מצננים היטב בטמפ׳ חדר, מפזרים אבקת סוכר וחותכים לריבועים.

אחסון וחיי מדף:
בקופסא אטומה בטמפ' חדר עד שבוע.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *