קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

דונאטס

דונאטס קלאסיים

IMG_2802


דונאטס קלאסיים, צריך להיות משוגע כדי לא לאהוב אותם.
עם קרם, בלי קרם, רק עם סוכר – הם טעימים בכל צורה אפשרית שקיימת.
יש 2 טענות למה יש להם חור באמצע: הראשונה היא שהבצק לא היה נאפה במרכז לכן החור, השנייה היא שיותר קל לטבול שוב ושוב את הדונאט בקפה.
לי ממש לא משנה הסיבה, מבחינתי יש עוד נשנוש לאכול 😉
2 דגשים:
ההתפחה פה חשובה אז אל תמהרו.
תקפידו לאחר קריצת הצורה להניח כל דונאט על ריבוע נייר אפייה, כך שתוכלו לטגן בצורה קלה והם לא יאבדו צורה בטיגון.

דונאטס קלאסיים 

מצרכים: (16 יחידות)   
250 גרם קמח
4 גרם שמרים יבשים
50 גרם סוכר לבן
1 ביצה
120 מ"ל חלב
45 גרם חמאה רכה
1/2 כפית מלח

ציפוי שוקולד מריר:
100 גרם שוקולד מריר
כפית שמן

ציפוי סוכר וקינמון:
80 גרם סוכר לבן
1/2 כפית אבקת קינמון

ציפוי אוריאו:
50 גרם שוקולד לבן
80 גרם שמנת מתוקה 38%
עוגיות אוריאו לקישוט

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה לשים קמח, שמרים, סוכר, ביצה וחלב.
2. לערבל במשך דקה רק עד לאיחוד החומרים, להוסיף את החמאה ואת המלח.
3. להמשיך ללוש במשך 7-8 דקות עד לקבלת בצק רך ואלסטי.
4. מוציאים מהמיקסר לקערה משומנת (אפשר לשמן את הידיים או להיעזר בקלף פלסטיק להוצאת הבצק), מכסים בניילון נצמד לתפיחה במקרר ללילה/לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
5. אחרי הכפלת הנפח מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים לשיש.
6. מרדדים לבצק וקורצים עיגולים, במרכז בעזרת צנטר קורצים עיגול במרכז.
7. מניחים כל דונאט על ריבוע נייר אפייה, מכסים ומתפחים שוב עד להכפלת נפח.
8. מחממים שמן בסיר עמוק, כשמגיעה הטמפרטורה ל-165 מעלות מתחילים לטגן.
9. בעזרת כף רשת רחבה לטיגון נניח על הכף ריבוע נייר אפייה ונניח בזהירות בשמן.
– בעזרת מלקחיים נשלוף את נייר האפייה ונזרוק.
– נטגן משני הצדדים עד להזהבה ונוציא לנייר סופג.
– אם מכינים את הציפוי סוכר וקינמון, ישירות מהנייר הסופג מעבירים לתערובת הסוכר ולא ממתינים למנוחה בטמפרטורת חדר.
10. בזמן המנוחה בטמפרטורת חדר נכין את הציפויים:
– לציפוי שוקולד מריר נמיס שוקולד ושמן בפולסים במיקרו.
– סוכר וקינמון נערבב בקערה בנפרד.
– לציפוי אוריאו נמיס שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ונמעך עוגיות אוריאו לקישוט.
11. נקשט ונשאיר בטמפרטורת חדר להתייצבות הקרם.

אחסון וחיי מדף:
הדונאטס במיטבם באותו יום.
אפשר לאחסן בקופסא אטומה במקרר יום/יומיים לא יותר מזה.
לחמם בתנור ב-100 מעלות לפני הגשה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

Incorrect access token specified.

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *