השם ישמור, זה מה שיש לי להגיד.
השרב שמכה בנו שוב ושוב מחייב מתכון למשהו קר, קפוא וטעים.
יש יותר טוב מגלידוניות? ועוד לוטוס??
צריך להקפיד טוב על הקפאה בין לבין, לעבוד כל פעם על כמות קטנה כדי שהגלידה לא תימס.
בהחלט אפשר לצפות בשוקולד מומס חלק מהגלידוניות לגיוון.
עכשיו תקשיבו – זה חי במקפיא שלכם, זאת כמות גדולה ואתם הולכים להתפנק הקיץ!
מצרכים: (60 יח')
לגלידה:
500 מ״ל שמנת מתוקה 38%
1 פחית חלב מרוכז
1 1/2 צנצנת ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
1. מכינים את הגלידה לילה מראש:
– מקציפים את השמנת המתוקה עד לקצפת רכה, מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים – לא להגיע לקצפת נוקשה אלא לקצפת יציבה.
– מעבירים לתבנית מלבנית 25/35 עם נייר אפייה ומשטחים.
– מפזרים 4/5 כפיות של ממרח לוטוס (אפשר לחמם מעט במיקרו) ובעזרת סכין עושים דוגמת שיש יפה.
– מעבירים לפריזר ללילה.
2. מחממים צנצנת לוטוס במיקרו עד שהיא נוזלית מעט.
3. פורסים את הגלידה למלבנים ומעבירים אותם לנייר אפייה כבודדים – זה שלב שניתן להחזיר אותם חזרה לפריזר לקצת שיהיה יותר נוח.
4. מצפים כל קובייה בממרח לוטוס – אני ממליצה לעבוד על כמות קטנה מהמלבנים כל פעם כדי שהגלידה לא תימס.
(אפשר עם כפית או שקית זילוף, מד ליטר קטן גם יעבוד)
5. מוזגים את קרם הגבינה על התחתית האפויה ומיישרים.
6. אחרי שהקוביות התקשו הופכים אותן על גבי נייר האפייה ומצפים בעזרת כפית את התחתית שנותרה בלי ציפוי.
7. מקפיאים שוב עד שהקוביות מתקשות.
אחסון וחיי מדף:
הקוביות נשמרות במקפיא, בקופסא אטומה (בין שכבה לשכבה שימו נייר אפייה כדי שלא ידבקו אחד לשני), עד 3 שבועות.