ג'חנון ביתי
ג'חנון ביתי
- הכנה: שעתיים לא כולל מנוחה
- אפייה: לילה שלם
- קל-בינוני
- 16 יח'
ג'חנון ביתי אמיתי הכי טעים שיש!
כבר המון זמן רציתי להכין בעצמי, לא ידעתי כמה זה פשוט בחיי.
זה יצא פי מיליון יותר טעים ממה שדמיינתי!
זה בהחלט הולך להיות מתכון קבוע אצלי בבראנצ'ים.
לא לוותר על הרסק והסחוג, בבקשה, אין טעים כזה.
ג'חנון ביתי
מצרכים: (16 יח')
לבצק:
1 קילו קמח
80 גרם סוכר
10 גרם אבקת אפייה
1 כף מלח
2 כפות דבש
550 מ"ל מים
1/2 בקבוק שמן קנולה
1/2 חבילת מחמאה (אפשר גם מרגרינה או חמאה)
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לבצק ולשים על מהירות בינונית במשך 10-12 דקות עד שהבצק רך ומעט דביק.
2. מכדררים את הבצק ומניחים בקערה משומנת ל-10 דקות.
3. מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות (כל חתיכה במשקל 100 גרם) ומכדררים כל חלק לכדור יפה וחלק, זה בסדר אם הוא מעט דביק.
4. מעבירים את הכדורים לתבנית עם שמן כך שהוא יגיע עד למחצית גובה הכדורים, משמנים אותם גם בחלק העליון ומכסים למנוחה לפחות שעתיים-שלוש.
5. בשביל לפתוח את הבצקים משתמשים בשמן מהתבנית שהם נחו בה.
6. פתיחת הבצק ויצירת הג'חנון:
– ממיסים מחמאה במיקרו עד שהיא נוזלית.
– עובדים עם ידיים משומנות על גבי משטח משומן ופותחים עם הידיים לאט כל כדור בצק עד לקבלת יריעה דקה מאוד בגודל של מלבן.
– היריעה צריכה להיות דקה מאוד כך שרואים את השיש שמתחת, זה בסדר אם הוא נקרע מעט זה נעלם באפייה.
– מטפטפים עם הידיים כמה טיפות של מחמאה על גבי הבצק ומורחים היטב על כל הבצק.
– ברגע שקיבלנו מלבן דק מרימים שליש בצק מהצד השמאלי ומניחים על גבי הבצק, מרימים בהתאמה את הצד הימני על גבי הבצק (כמו סגירת ספר).
– מגלגלים את הבצק לגליל הדוק, מושכים תוך כדי הגלגול את הבצק כך שיהיו לנו כמה שיותר שכבות.
– חוזרים כך על כל הכדורים עד שיש לנו 16 יחידות מוכנות.
7. מרפדים סיר ג'חנון בנייר אפייה ומניחים את הג'חנונים אחד ליד השני צפופים, מניחים שכבות בצורת שתי וערב (שכבה מעל לא תהיה באותו הכיוון כמו השכבה התחתונה). אם אופים על פלטת שבת, לפני נייר האפייה נרפד בפרוסות לחם כדי שהג'חנונים לא ישרפו.
8. מזלפים כפית דבש מעל השכבה העליונה.
9. מי שרוצה להוסיף ביצים, להרתיח אותם במים עם מעט מלח במשך 8-10 דקות, להוסיף עוד נייר אפייה מעל השכבה האחרונה ולהוסיף את הביצים.
10. אופים בתנור על 100 מעלות או על פלטת שבת, במשך 12-14 שעות לפחות או כל הלילה.
11. אוכלים חם ישירות מהסיר!
הערות:
– מי שיכול אני ממליצה לחלק את העבודה, לעטוף את התבנית עם הכדורים בניילון נצמד ולהכניס למקרר ללילה.
למחרת להוציא לטמפ' חדר עד שהם לא קרים ולהתחיל לעבוד.
– אני השתמשתי במחמאה, אפשר להשתמש גם במרגרינה או חמאה, תלוי העדפה ופרווה.
– לא להגזים עם כמויות השמן והמחמאה, באמת שאין צורך, הבצק מאוד נוח לעבודה.
– אני ממליצה לא לוותר על הדבש, הוא לא הופך את הג'חנון למאוד מתוק, זה רק כפית והיא מוסיפה לרכות.
אחסון וחיי מדף:
אפשר לעטוף כל ג'חנון לפני אפייה בנפרד בניילון נצמד ולהקפיא, להפשיר ולסדר בתבנית, אופים כרגיל.
כתיבת תגובה