אני נורא אוהבת מאפים, לא משנה איזה ולא משנה מתי.
אני לא יכולה לסרב למאפה, במיוחד מבצק עלים.
התחשק לי משהו לצד הקפה ושיה מתה על גביניות אז הכנתי!
גביניות מהירות הכנה, עם בצק עלים ומילוי גבינה משגע.
לחלק הוספתי מטבעות שוקולד חלב וזה יצא מושלם! תנסו!!
מצרכים: (24 יח')
1 קילו בצק עלים מופשר
250 גרם גבינת טוב טעם
225 גרם גבינת שמנת נפוליאון 16%
50 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
ביצה טרופה להברשה
אבקת סוכר לקישוט
מטבעות שוקולד חלב (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, חום עליון תחתון (סטטי, לא טורבו).
2. מפשירים את בצק העלים במקרר או לפי הוראות היצרן.
3. בקערה מערבבים את הגבינות ביחד עם אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וביצה עד לקבלת קרם חלק – מעבירים לשק זילוף או משתמשים בכפית למלא.
4. חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל 8 ס"מ על 8 ס"מ, מזלפים את מלית הגבינה במרכז (כמות נדיבה יחסית אך לא להגזים).
5. מי שבוחר להוסיף שוקולד זה השלב, על גבי מלית הגבינה שזילפו מפזרים כמה מטבעות שוקולד חלב.
6. סוגרים את הריבוע – מרימים 2 פינות נגדיות מעל הקרם ולוחצים לסגירה (לא על גבי הקרם, מעל), מרימים 2 פינות נגדיות נוספות וסוגרים מעל כך שנוצרת מעטפה.
7. מעבירים את המאפים למגש עם נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה.
8. אופים במשך 25-30 דקות עד שהגביניות זהובות ויפות.
9. מצננים אותן מעט בטמפ' חדר, בוזקים אבקת סוכר וזוללים!
אחסון וחיי מדף:
עד שלושה ימים בטמפ' חדר בחורף בקופסא אטומה, במקפיא בקופסא אטומה עד חודש.
לחמם בתנור ב-150 מעלות ישירות מהמקפיא.