הקלאסיקה הצרפתית המושלמת לראש השנה! הקינוח זה פשוט וקל להכנה, אי אפשר להסתבך איתו. מכינים אותו יום לפני ההגשה, הוא מחכה במקרר בסבלנות עד לאפייה. אפייה זריזה והוא מוכן להגשה! בצק פריך, ריבת משמש ותפוחים – שילוב מושלם לשולחן החג.
גאלט תפוחים
מצרכים: (תבנית תנור) לבצק הפריך: 250 גרם קמח 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 60 גרם סוכר 1 ביצה
4 תפוחי גרני סמית לימון 3 כפות ריבת משמש סוכר לבן ביצה להברשה אופן ההכנה: 1. מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות (אפשר בעזרת מנדולינה), מניחים בקערה עם מיץ לימון עד להרכבה (אפשר עם כף סוכר). 2. מכינים את הבצק פריך: – במיקסר עם וו גיטרה לערבל במהירות נמוכה קמח וחמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות רק עד שנוצרים פירורים קטנים. – מוסיפים סוכר ומערבבים. – מוסיפים ביצה ומערבבים רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים, מאחדים ביד ויוצרים דיסקית שטוחה. – הפעם לא נקרר את הבצק כי הוא נכנס לקירור ארוך לפני האפייה. 3. על גבי נייר אפייה בגודל תבנית תנור מרדדים את הבצק הפריך עם מעט קמח עד לקבלת מלבן דק (לא חייב מלבן מדויק זה כל היופי). 4. מורחים את ריבת המשמש (אפשר לחמם אותה מעט לפני) כשכבה דקה ומשאירים שוליים ללא ריבה (אותם נקפל על גבי התפוחים). 5. מסדרים במניפה את התפוחים אחד על גבי השני (כמו רעפים) כך שהתפוחים מכסים את ריבת המשמש (לא את השולים!). 6. מקפלים את השוליים שנותרו על גבי קצוות התפוחים. 7. מברישים את השוליים בביצה טרופה ומפזרים עליהם סוכר לבן. 8. מעבירים את הגאלט לקירור במקרר ללילה. 9. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים במשך 25 דקות עד שהבצק משחים יפה. 10. לאחר האפייה אפשר להבריש מעט את התפוחים בריבת משמש חמימה ולפזר על שולי הבצק אבקת סוכר.
הערות: – במקום חמאה אפשר מחמאה או נטורינה לבצק. – אפשר להשתמש בבצק פריך קנוי ולחסוך את שלב הכנת הבצק והרידוד.
אחסון וחיי מדף: הגאלט נשמר במקרר עד יומיים. אפשר להכין את הגאלט עד יומיים מראש לפני אפייה.