בר לימון
- הכנה: 45 דקות
- אפייה: 30 דקות
- קל-בינוני
- 12 סועדים
פאי לימון קטן, בביס אחד, בלי כל הבלאגן של פאי, מלית וכו'
מבין כל החיתוכיות הבר לימון הוא הכי פשוט ומהיר להכנה.
חמצמץ, מתוק ופשוט כיף בביס.
בר לימון
מצרכים: (תבנית מלבנית 25*35)
לבצק הפריך:
250 גרם קמח לבן
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
60 גרם סוכר לבן
1 ביצה
לקרם הלימון:
3 ביצים
200 גרם סוכר לבן
1/2 כוס מיץ לימון
גרידה מלימון 1
2 כפות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מתחילים בהכנת הבצק הפריך:
– במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות נמוכה קמח וחמאה קרה מאוד רק עד שנוצרים פירורים קטנים.
– מוסיפים סוכר ומערבבים.
– מוסיפים ביצה ומערבבים רק עד שנוצרים פירורים גדולים.
– משטחים על גבי תבנית מלבנית מרופדת נייר אפייה ואופים במשך 8-10 דקות עד להזהבה קלה.
– מוציאים ומקררים בטמפרטורת חדר.
3. מכינים את קרם הלימון:
– מקציפים ביצים וסוכר בקערה עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה.
– מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים.
– מנפים את האבקות על מנת שלא יהיו גושים ומערבבים בעדינות שלא נאבד מהאווריריות.
4. מוזגים את המילוי על גבי תחתית הבצק הפריך ואופים בחזרה במשך 20-25 דקות עד שיש הזהבה יפה.
5. מקררים לפחות שעה לפני חיתוך במקרר.
6. בוזקים אבקת סוכר בנדיבות וחותכים לריבועים.
אחסון וחיי מדף:
עד שבוע בקופסא אטומה במקרר.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
בואו לאינסטגרם!
Incorrect access token specified.