בריוש שום ועשבי תיבול
- הכנה: שעתיים
- אפייה 20 דקות
- קל-בינוני
- 8 יח'
אני מתנצלת מראש על המתכון הבא.
אם יש לחם שאוכלים בגן עדן זה בטוח בריוש.
להוסיף חטא על פשע גם מילאתי אותי בחמאת שום ועשבי תיבול!
אני מכורה לתוכניות אפייה ובישול והקרדיט הוא של שף בשם מארק מוריארטי.
ברגע שראיתי את המתכון לא הייתה דרך חזרה, הלחם שהופך כל אחד לכוכב במטבח!
אי אפשר לטעות עם בריוש.
בריוש שום ועשבי תיבול
מצרכים: (8 יח')
400 גרם קמח
50 גרם סוכר לבן
5 גרם מלח
100 מ״ל חלב
8 גרם שמרים יבשים
4 ביצים M
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
לכדורי חמאה:
100 גרם חמאה רכה
4 שיני שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן פרמז׳ן מגורד
ביצה להברשה
חמאה מומסת להברשה
עירית קצוצה לקישוט
מלח גס לקישוט
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק:
– במיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, מלח, חלב, שמרים וביצים – לישה במהירות נמוכה במשך 4 דקות.
– מוסיפים כל פעם קצת חמאה ונותנים לה להיטמע בבצק ואז לשים עוד 10 דקות, עד שהבצק נהיה רך ואלסטי.
– משמנים מעט קערה ומעבירים את הבצק לתפיחה, עד להכפלת הנפח (אני ממליצה להתפיח לילה במקרר, זה בצק שצריך התפחה במקום קריר ולאט).
2. מכינים את כדורי החמאה:
– בקערה מערבבים את כל החומרים ומגלגלים 8 כדורים שווים – מכניסים למקרר ומחכים שהם יתמצקו.
3. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
4. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים (כל כדור במשקל 60 גרם), כל כדור משטחים מעט עם כף היד, במרכז מניחים כדור חמאה וסוגרים את הקצוות. מכדררים עד לקבלת כדור מתוח ויפה.
5. מניחים בתבנית משומנת ומעט עמוקה כדי שיתפחו לגובה (תבנית אינגליש 30 ס״מ מכילה 4 כדורים). מכסים להתפחה שנייה.
6. מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה יפה של הבריוש.
מצננים מעט ומברישים בחמאה מומסת.
7. מפזרים עירית קצוצה ומלח גס.
אחסון וחיי מדף:
עטופים בניילון נצמד, הבריושים מחזיקים עד חודש במקפיא בלי העירית והמלח, מפשירים מעט ומחממים בתנור ב-100 מעלות לפני הגשה, מקשטים ומגישים.
במקרר עד יומיים/שלושה עטופים בניילון נצמד.
אפשר להקפיא את הבצק אחרי הלישה ולפני ההתפחה עד חודשיים עטוף בניילון נצמד, להפשיר לילה במקרר ולהכין.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
-
-
בראוניז טירמיסו יש לי צורך להסביר או הביס שאתם רואים מספיק?? זה פשוט שילוב שנולד להיות ביחד, איך לא הכנתי את זה עד היום זאת פאשלה רצינית. תכינו לכם לסופ״ש עם הקפה זה פינוק מושלם 🙂↔️ המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #tiramisu #brownies #טירמיסו #בראוניז
-
בבקה קקאו אני חייבת להגיד שאני יותר אוהבת את הצורה של הבבקה מאשר של קראנץ’ שוקולד. המילוי נשאר כולו בפנים, הבצק רך ועסיסי וזאת פשוט עוגה מדהימה. מה גם שזה לא מסובך להכין אותה, לא צריך לחתוך ואז כל השיש מתלכלך ואתם מרוחים בשוקולד. יפה וטעימה לשבת. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #babka #שמרים #עוגתשמרים
-
עוגיות ספירלה עוגיות של ילדות שנמצאות בכל מאפייה, יפות כלכך, טעימות ופריכות. את הבצק מכינים בקערה בלי מיקסר, מתכון פשוט ומהיר והעוגיות שיוצאות הן פשוט וואו! המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolate ##crumble_shir #עוגיות #cookies
עוגת שוקולד צ׳יפס עוגה קלה לסופ״ש, מלאה בשוקולד ורכה כלכך. היא מעולה עם צ׳אנקים של שוקולד מריר אבל תשימו איזה שאתם אוהבים. 10 דקות ושלחתם אותה לתנור, נשאר להכין קנקן תה ולחכות 😗 המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #chocolatechip #chocolate #cake #cakes #chocolatechipcake