ברוסקטה קפרזה
- הכנה: 15 דקות
- צלייה: 3 דקות
- קל
- 4 סועדים
תמיד המנות הפשוטות הן הכי טעימות והכי מרשימות.
בגט קלוי עם עגבניות שרי צלויות, מוצרלה טרייה ופסטו – ביס אלוהי.
מנת פתיחה מושלמת לערב חג או לאירוח כיפי בבית.
אני ממש ממליצה לכם להכין את הפסטו לבד, זה יותר טעים מקנוי ונשמר המון זמן במקרר.
ברוסקטה קפרזה
מצרכים: (4 סועדים)
1 בגט
1 כדור מוצרלה פרסקה
בזיליקום לקישוט (לא חובה)
לעגבניות הצלויות:
20 עגבניות שרי
שמן זית
1 שן שום כתוש
מלח גס
לפסטו:
1 חבילת בזיליקום
2 שיני שום קטנות
50 גרם פרמז'ן
2 כפות צנוברים/אגוזי מלך
שמן זית
מלח
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
2. בתבנית מתאימה לתנור שמים חצאי עגבניות שרי, מפזרים מלח גס בנדיבות, שמן זית ושום כתוש – מערבבים ואופים במשך 15 דקות עד שהעגבניות התקרמלו ומצננים.
3. מכינים את הפסטו: במעבד מזון שמים בזיליקום, שיני שום, פרמז'ן, אגוזים, מלח ומיץ לימון – מתחילים לטחון ומוסיפים שמן בהדרגה תוך כדי עד שנוצרת משחה. במידה וחסר שמן יש להוסיף, הפסטו לא צריך להיות יבש אלא מעט שומני. טועמים ומתקנים תיבול במידה וחסר. מאחסנים בצנצנת ומוזגים שמן זית על השכבה העליונה כדי למנוע עובש.
4. חוצים את הבגט וכל חצי חוצים שוב כך שמקבלים 4 רבעים.
5. על מחבת חמה מוזגים שמן זית בנדיבות ומניחים את הבגט עם החלק הפנימי כלפי מטה, צורבים היטב.
6. מניחים את הבגטים על צלחת הגשה – שמים על כל בגט עגבניות שרי ומעט מהנוזל שנשאר שבתבנית.
7. מניחים על העגבניות חתיכות מוצרלה טרייה, נגיעות של פסטו ומוזגים מעל שוב מעט מנוזל העגבניות הצלויות.
8. מגישים ישירות!
הערות:
* אפשר להכין פסטו עם המון סוגים של אגוזים, כל אחד ייתן טעם וארומה שונה – פיסטוקים, קשיו, צנוברים, אגוזי מלך ועוד.
אני אוהבת להכין מצנוברים ומאגוזי מלך.
אחסון וחיי מדף:
הבגט נשמר בקופסה סגורה צלוי במשך יום. העגבניות הצלויות נשמרות בקופסה סגורה במשך שבוע במקרר.
מומלץ להכין את כל המרכיבים מראש ולהרכיב רק לפני הגשה.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
-
-
בבקה קקאו אני חייבת להגיד שאני יותר אוהבת את הצורה של הבבקה מאשר של קראנץ’ שוקולד. המילוי נשאר כולו בפנים, הבצק רך ועסיסי וזאת פשוט עוגה מדהימה. מה גם שזה לא מסובך להכין אותה, לא צריך לחתוך ואז כל השיש מתלכלך ואתם מרוחים בשוקולד. יפה וטעימה לשבת. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #babka #שמרים #עוגתשמרים
-
עוגיות ספירלה עוגיות של ילדות שנמצאות בכל מאפייה, יפות כלכך, טעימות ופריכות. את הבצק מכינים בקערה בלי מיקסר, מתכון פשוט ומהיר והעוגיות שיוצאות הן פשוט וואו! המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolate ##crumble_shir #עוגיות #cookies
-
2 עוגות מבלילה אחת הבסיס המושלם של עוגת השיש הקלאסית של אמא שלי, אני כל פעם מגוונת ומכינה עוגות שונות מאותה הבלילה! הפעם עוגת לוטוס ועוגת שוקולד צ׳יפס, ככה כל אחד מקבל את מה שהוא אוהב וכולם נהנים מהכל. באתר יש גם אופציה לשילוב של מייפל פקאן. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolatecake #עוגתשיש #crumble_shir #סוכות #לוטוס #cake
בראוניז טירמיסו יש לי צורך להסביר או הביס שאתם רואים מספיק?? זה פשוט שילוב שנולד להיות ביחד, איך לא הכנתי את זה עד היום זאת פאשלה רצינית. תכינו לכם לסופ״ש עם הקפה זה פינוק מושלם 🙂↔️ המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #tiramisu #brownies #טירמיסו #בראוניז