קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

ברד פודינג

ברד פודינג

תמיד בטו באב תמצאו מתכונים בצורת לב, עם קישוט לב, מלאי שוקולד.
אני אוהבת קלאסיקה, תמיד אהבתי יותר קינוחים פשוטים.
ממי סבתא שלי הייתה מכינה את זה המון, זה זיכרון ילדות כיפי של אמא שלי והיא אומרת ששלה היה הכי טעים!
במתכון המקורי משתמשים בלחם שנשאר בבית, כמו הנשיקות שלרוב לא אוכלים וחבל לזרוק או החלה משבת.
והאמת? שזה ממש לא רק מתכון לחלוק בטו באב.
זה בול לשבת בבוקר, לבראנץ' משפחתי, לערב חורפי בבית או סתם לפנק את הילדים בחופש הגדול.
הוספתי למתכון רוטב וניל מפנק, בניגוד להמון מתכונים ברשת הוא בלי ביצים (כי אנחנו אוהבים פשוט לא?) ומהיר להכנה.
לא חייב להוסיף אותו אבל הוא מאוד משדרג, עם קצפת ואפילו פירות העונה בצד זה קינוח מנצח.

טו באב שמח!

ברד פודינג

מצרכים: (תבנית 20/20)
1/2 חבילת לחם רך/בריוש/חלה 
אבקת סוכר

לבלילה:
2 ביצים
2 כוסות חלב
1/4 כוס סוכר לבן
20 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית מחית/תמצית וניל
1/4 כפית קינמון טחון

לרוטב וניל:
1 כוס חלב
1 כף קורנפלור
10 גרם חמאה
1 כף סוכר

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את כל המרכיבים של הבלילה במד ליטר, טורפים היטב עד שהכל אחיד.
3. חותכים את הלחם לחתיכות גדולות בערך 1-2 ס"מ.
4. משמנים תבנית עם קצת חמאה, מניחים את קוביות הלחם ומוזגים את הבלילה מעל.
5. בעזרת כף מעט לוחצים את הלחם כלפי מטה שייספג היטב בבלילה.
6. אופים במשך 40-50 דקות, הלחם צריך להשחים יפה בקצוות שלו ואם מנערים מעט את התבנית הכל מאוד אוורירי.
7. בינתיים מכינים את רוטב הוניל:
– בקלחת מערבבים קורנפלור עם כמה כפות חלב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
– מוסיפים את שאר החלב, החמאה והסוכר.
– על חום בינוני טורפים היטב כל הזמן את הרוטב עד שהוא מסמיך מעט.
– מוזגים לכלי הגשה.
7. מקררים מעט, הברד פודינג קצת צונח וזה בסדר.
8. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם!

הערות:
– אם הרוטב וניל מתקשה עד ההגשה אפשר להוסיף מעט חלב ולטרוף היטב או לחמם 10 שניות במיקרו ולערבב.
– לא לוותר על הקינמון, הוא נותן עוד רובד טעמים משגע.
– אפשר לחמם שוב לפני הגשה בתנור ב-100 מעלות, עדיף ללא אבקת הסוכר.
– זה יוצא מעולה גם עם לחם טרי וגם אם לחם ישן, באמת שאין הבדל!

אחסון וחיי מדף:
הברד פודינג נשמר יומיים/שלושה במקרר עטוף בניילון נצמד, כנ"ל רוטב הוניל.
לחמם מעט לפני הגשה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *