קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

בראוניז גבינה

בראוניז גבינה


בראוניז זה לדעתי המתכון הראשון שאי פעם הכנתי.
כל שישי אחרי ביה"ס הייתי עוזרת לאמא עם הבישולים והייתי מכינה קינוח.
אני יכולה להישבע שבמשך שנים כל יום שישי היה בראוניז בסוף הארוחה.
הבראוניז הרגיל, בלי תוספות ובלי כלום. 
בראוניז חייב להיות טיפה לא אפוי, פאדג'י ומושחת משוקולד.
השילוב עם הגבינה יוצר קינוח מתוק-מלוח מדהים! 
אל תוותרו על הגרידת לימון, זה נותן טעם מיוחד ומגניב לתערובת הגבינה.

בראוניז גבינה

מצרכים: (תבנית מלבנית 35*25)   
לבראוניז:
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
4 ביצים
150 גרם סוכר לבן 
150 גרם סוכר חום דמררה
150 גרם קמח לבן
כפית אבקת אפייה
קורט מלח

לתערובת הגבינה:
250 גרם גבינת שמנת 30% 
50 גרם סוכר
1 ביצה טרופה
גרידת לימון (לא חובה)

אופן ההכנה:
מכינים את תערובת הגבינה:
לערבב את כל המצרכים בקערה ולשים בצד.

מכינים את תערובת הבראוניז:
1. לחמם תנור ל-170 מעלות.
2.להמיס בקערה שוקולד מריר וחמאה במיקרו בפולסים.
3. להוסיף סוכר לבן וסוכר חום ולערבב עד איחוד.
4. ‏להוסיף ביצה ולערבב.
5. ‏להוסיף קמח מנופה ואבקת אפייה ולערבב רק עד איחוד.
6. ‏בתבנית מרופדת נייר אפייה למזוג את תערובת הבראוניז, להשאיר 2/3 כפות בקערה, וליישר.
7. למזוג מעל את תערובת הגבינה ורק למרוח על פני הבראוניז, לא לערבב!
8. מעל הכל למזוג במרווחים את שארית תערובת הבראוניז ולעשות צורה בעזרת מזלג/סכין כמו מראה שיש.
9. אפייה בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות, עד שזה יציב ובמראה מט.
בזהירות לא לייבש את הבראוניז, נרצה שהוא יישאר נימוח.
10. לקרר במקרר שעה לפחות לפני חיתוך.

אחסון וחיי מדף:
שבוע במקרר, בקופסא אטומה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

Incorrect access token specified.

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *