בייגל בצל
- הכנה: שעה
- אפייה: 20 דקות
- קל
- 8 יחידות
זה הכריך המושלם בעיניי ובייגל בצל זה הבייגל הכי טעים.
תכפילו כמות ותשמרו שיהיה לכם קבוע בבית.
אתם תשתגעו כמה זה קל וחסכוני להכין בייגל בבית.
בייגל בצל
מצרכים: (8 יחידות)
8 גרם שמרים יבשים
2 כפות סוכר לבן
310 מ"ל מים
500 גרם קמח
1 כף מלח
4 כפות שמן זית
3/4 כפות בצל מטוגן יבש
לבישול:
סיר עם מים רותחים + 2 כפיות סודה לשתייה
סילאן/דבש
לציפוי:
תערובת הכל על הבייגל
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים יבשים, סוכר ומים – מערבבים מעט, שמים קמח ושמן זית ומערבלים על מהירות נמוכה.
2. מוסיפים את המלח ולשים על מהירות בינונית, דקה לפני סוף הלישה מוסיפים את הבצל המטוגן היבש וממשיכים לערבל.
3. לשים במשך 10 דקות עד שהבצק אלסטי וחלק.
4. מתפיחים בקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפ' חדר עד להכפלת הנפח.
5. מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות במשקל 100-110 גרם כל אחת, מכדררים לכדור ומניחים על נייר אפייה עם מעט שמן, מברישים כל כדור במעט שמן, מכסים במגבת ומחכים 5-10 דקות.
6. כל כדור בוצעים במרכז ועושים חור כמו דונאט, מרחיבים אותו מעט (באפייה הוא נסגר אז שימו לב לפתוח אותו במרכז מספיק).
7. מחזירים את הבייגל לנייר האפייה ומכסים לעוד 40 דקות או עד שהם מכפילים את הנפח.
8. מרתיחים מים בסיר רחב ומעט עמוק עם כף סודה לשתייה ודבש/סילאן.
9. מחממים תנור ל-200 מעלות.
10. מעבירים את הבייגל בעדינות למים הרותחים ומבשלים אותו במשך דקה אחת כל צד, לא להעמיס בסיר אחרת הם ידבקו.
11. מעבירים בעדינות כדי שלא יצנחו לתבנית עם נייר אפייה ולפזר מעל תוספות שאוהבים.
12. אופים במשך 20 דקות עד להשחמה מלאה ויפה.
13. רצוי לאכול חם מהתבנית!
אחסון וחיי מדף:
הבייגלים נשמרים בטמפ' חדר עטופים בניילון נצמד עד יום/יומיים.
הכי טוב לחצות אותם, לניילן היטב ולהקפיא, להפשיר מעט ולחמם בתנור ב-100 מעלות או בטוסטר/מצנם.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
-
-
בראוניז טירמיסו יש לי צורך להסביר או הביס שאתם רואים מספיק?? זה פשוט שילוב שנולד להיות ביחד, איך לא הכנתי את זה עד היום זאת פאשלה רצינית. תכינו לכם לסופ״ש עם הקפה זה פינוק מושלם 🙂↔️ המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #tiramisu #brownies #טירמיסו #בראוניז
-
בבקה קקאו אני חייבת להגיד שאני יותר אוהבת את הצורה של הבבקה מאשר של קראנץ’ שוקולד. המילוי נשאר כולו בפנים, הבצק רך ועסיסי וזאת פשוט עוגה מדהימה. מה גם שזה לא מסובך להכין אותה, לא צריך לחתוך ואז כל השיש מתלכלך ואתם מרוחים בשוקולד. יפה וטעימה לשבת. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #babka #שמרים #עוגתשמרים
-
עוגיות ספירלה עוגיות של ילדות שנמצאות בכל מאפייה, יפות כלכך, טעימות ופריכות. את הבצק מכינים בקערה בלי מיקסר, מתכון פשוט ומהיר והעוגיות שיוצאות הן פשוט וואו! המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolate ##crumble_shir #עוגיות #cookies
עוגת שוקולד צ׳יפס עוגה קלה לסופ״ש, מלאה בשוקולד ורכה כלכך. היא מעולה עם צ׳אנקים של שוקולד מריר אבל תשימו איזה שאתם אוהבים. 10 דקות ושלחתם אותה לתנור, נשאר להכין קנקן תה ולחכות 😗 המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #chocolatechip #chocolate #cake #cakes #chocolatechipcake