קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

בייגל בצל

בייגל בצל

זה הכריך המושלם בעיניי ובייגל בצל זה הבייגל הכי טעים.
תכפילו כמות ותשמרו שיהיה לכם קבוע בבית.
אתם תשתגעו כמה זה קל וחסכוני להכין בייגל בבית.

בייגל בצל

מצרכים: (8 יחידות)
8 גרם שמרים יבשים
2 כפות סוכר לבן
310 מ"ל מים

500 גרם קמח

1 כף מלח
4 כפות שמן זית
3/4 כפות בצל מטוגן יבש

לבישול:

סיר עם מים רותחים + 2 כפיות סודה לשתייה
סילאן/דבש

לציפוי: 
תערובת הכל על הבייגל

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים יבשים, סוכר ומים – מערבבים מעט, שמים קמח ושמן זית ומערבלים על מהירות נמוכה.
2.  מוסיפים את המלח ולשים על מהירות בינונית, דקה לפני סוף הלישה מוסיפים את הבצל המטוגן היבש וממשיכים לערבל.
3. לשים במשך 10 דקות עד שהבצק אלסטי וחלק.
4. מתפיחים בקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפ' חדר עד להכפלת הנפח.
5. מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות במשקל 100-110 גרם כל אחת, מכדררים לכדור ומניחים על נייר אפייה עם מעט שמן, מברישים כל כדור במעט שמן, מכסים במגבת ומחכים 5-10 דקות.
6. כל כדור בוצעים במרכז ועושים חור כמו דונאט, מרחיבים אותו מעט (באפייה הוא נסגר אז שימו לב לפתוח אותו במרכז מספיק).
7. מחזירים את הבייגל לנייר האפייה ומכסים לעוד 40 דקות או עד שהם מכפילים את הנפח.
8. מרתיחים מים בסיר רחב ומעט עמוק עם כף סודה לשתייה ודבש/סילאן.
9. מחממים תנור ל-200 מעלות.
10. מעבירים את הבייגל בעדינות למים הרותחים ומבשלים אותו במשך דקה אחת כל צד, לא להעמיס בסיר אחרת הם ידבקו.
11. מעבירים בעדינות כדי שלא יצנחו לתבנית עם נייר אפייה ולפזר מעל תוספות שאוהבים.
12. אופים במשך 20 דקות עד להשחמה מלאה ויפה.
13. רצוי לאכול חם מהתבנית!

אחסון וחיי מדף:
הבייגלים נשמרים בטמפ' חדר עטופים בניילון נצמד עד יום/יומיים.
הכי טוב לחצות אותם, לניילן היטב ולהקפיא, להפשיר מעט ולחמם בתנור ב-100 מעלות או בטוסטר/מצנם.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *