crumble

בייגל אמריקאי

אני ולחמים בזמן האחרון זה סיפור אהבה, הבצק שמתמסר והריח של האפייה שובה אותי.
אתם לא מבינים כמה קל להכין לחמים בבית ובמיוחד בייגל!
בפנים הוא רך ואוורירי, בחוץ הוא קראנצ׳י – כל מה שצריך בחיים.
אתם יכולים להוסיף איזה תוספות שבא לכם: הכל על הבייגל, פרג, שומשום, גרעיני דלעת וכו'
בישול הבייגל לפני אפייה בסודה לשתייה מקנה לו את הקראנצ'יות והצבע המשגע.
הוא נשמר מעולה והוא תמיד בא בטוב.

בייגל אמריקאי

מצרכים: (8 יחידות)
8 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
30 גרם סוכר לבן (2 כפות)
310 מ"ל מים
1/2 קילו קמח
1 כף מלח 
4 כפות שמן זית

לבישול:
סיר עם מים רותחים + 1 כפית סודה לשתייה

תוספות איזה שבא לכם

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים יבשים, סוכר ומים – מערבבים מעט, שמים קמח ושמן זית ומערבלים על מהירות נמוכה.
2.  מוסיפים את המלח ולשים על מהירות בינונית במשך 10 דקות עד שהבצק אלסטי וחלק.
3. מתפיחים בקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפ' חדר עד להכפלת הנפח.
4. מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות במשקל 100-110 גרם כל אחת, מכדררים לכדור ומניחים על נייר אפייה עם מעט שמן, מברישים כל כדור במעט שמן, מכסים במגבת ומחכים 5-10 דקות.
5. כל כדור בוצעים במרכז ועושים חור כמו דונאט, מרחיבים אותו מעט (באפייה הוא נסגר אז שימו לב לפתוח אותו במרכז מספיק).
6. מחזירים את הבייגל לנייר האפייה ומכסים לעוד 40 דקות או עד שהם מכפילים את הנפח.
7. מרתיחים מים בסיר רחב ומעט עמוק עם כף סודה לשתייה ודבש/סילאן.
8. מחממים תנור ל-200 מעלות.
9. מעבירים את הבייגל בעדינות למים הרותחים ומבשלים אותו במשך דקה אחת כל צד, לא להעמיס בסיר אחרת הם ידבקו.
10. מעבירים בעדינות כדי שלא יצנחו לתבנית עם נייר אפייה ולפזר מעל תוספות שאוהבים.
11. אופים במשך 20 דקות עד להשחמה מלאה ויפה.
12. רצוי לאכול חם מהתבנית!

אחסון וחיי מדף:
הבייגלים נשמרים בטמפ' חדר עטופים בניילון נצמד עד יום/יומיים.
הכי טוב לחצות אותם, לניילן היטב ולהקפיא, להפשיר מעט ולחמם בתנור ב-100 מעלות או בטוסטר/מצנם.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון