קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

בורקס תרד, לאבנה ובולגרית

בורקס תרד, לאבנה ובולגרית

IMG_4504


אני חולת בורקסים שתדעו.
אני לא יכולה לסרב לבורקס, ריח הבצק עלים, המלית המלוחה – הביס המושלם!
הלאבנה נותן פרשיות אחרת מגבינות אחרות, הוא משתלב נפלא עם התרד והבולגרית מוסיפה מליחות עדינה.
מה שכיף במתכונים שכאלו הוא שאפשר להכין כמות, להקפיא ואז תמיד יש לכם בורקסים לאירוח או לארוחת ערב כיפית. 

בורקס תרד, לאבנה ובולגרית

מצרכים: (10-15 בורקסים, תלוי בגודל)
חצי חבילת בצק עלים מופשר (אפשר בצק עלים ריבועים)
2 שיני שום כתושות
חצי חבילת תרד שטוף
250 גרם גבינת לאבנה 5%
150 גרם מוצרלה מגורדת/עמק מגורדת
מלח ופלפל

לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מטגנים במחבת עם מעט שמן זית שום כתוש עד להזהבה ומוסיפים את התרד.
3. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד שהתרד מצטמצם מעט.
4. מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים מעט.
5. מערבבים בקערה את הגבינות ומתבלים במעט מלח ופלפל, מוסיפים את התרד והשום.
6. חותכים לריבועים את בצק העלים ושמים במרכז כל ריבוע 2 כפיות מילוי וסוגרים למשולש
.
7. מהדקים את הקצוות היטב שהמלית לא תצא בזמן האפייה.
8. מניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה ומצפים בשומשום.
9. אופים במשך 20 דקות עד הזהבה יפה, ככל שהבורקסים יותר קטנים הם יצטרכו פחות זמן אפייה ולהפך.

אחסון וחיי מדף:
שומרים בקופסא אטומה בפריזר עד כחודש.
מחממים ישירות בתנור ב-150 מעלות.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

Incorrect access token specified.

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *