קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

בבקה שוקולד וחלווה

בבקה שוקולד וחלווה

אין כמו עוגת שמרים ביום שישי!
הכי ישראלי, הכי בית והכי טעים.
אי אפשר לטעות עם שוקולד וחלווה, תפרגנו פה בחלווה היא מוסיפה רכות וטעם משגע לעוגה.
הבצק הזה רך ונוח לעבודה לכל אחד, גם למי שחושש לעבוד עם בצקים ולהכין עוגות שמרים.
המלית כאן היא קלאסית, כמו שתמצאו בבולנז'רי בפריז – לא מתוק מדי אבל שוקולדי כמו שצריך.

עוגת השמרים האהובה עלינו בבית.
הכי כיף לפתוח את הסופ"ש איתה!

בבקה שוקולד וחלווה

מצרכים: (תבנית קוטר 24)
1/2 קילו קמח
100 גרם חמאה (80 גרם שמן)
8 גרם שמרים יבשים
1 ביצה
60 גרם סוכר
225 מ״ל חלב

מילוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה/מחמאה/נטורינה
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות ממרח שוקולד (נוטלה)
2 כפות אבקת סוכר

שערות חלווה
ביצה טרופה
סירופ סוכר 1:1 (רבע כוס סוכר + רבע כוס מים להרתיח 2/3 דקות)

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים, סוכר, ביצה, חלב וקמח, לערבב מעט עד שנהיה בצק.
2. מוסיפים חתיכות חמאה בחלקים כדי להטמיע בבצק.
3. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות.
4. להתפיח בקערה מעט משומנת מכוסה בניילון נצמד (עדיף תמיד להתפיח לילה במקרר) עד להכפלת הנפח.
5. בינתיים מכינים את המילוי שוקולד:
* בקערה ממיסים שוקולד וחמאה בפולסים במיקרו, מוסיפים קקאו, אבקת סוכר וממרח שוקולד (נוטלה), מערבבים.
6. מרדדים את הבצק למלבן דק, מורחים בעזרת פלטה על חצי מהמלבן – חצי ממילוי השוקולד.
7. מרימים את החלק העליון בלי השוקולד על גבי החלק התחתון עם המילוי.
8. מרדדים עם משטח מקומח עד לקבלת ריבוע גדול ודק
(אם יוצא קצת מילוי מהצדדים לא נורא, להשתדל לרדד בעדינות).
9. מורחים את חצי המלית שנשארה ומגלגלים לרולדה הדוקה מהצד הרחב יותר (כאן אפשר להכניס את הרולדה למקפיא ל-5-10 דקות כדי שיהיה נוח לחתוך).
10. חותכים באמצע הרולדה ויוצרים בורג.
11. מניחים בתבנית טורט/אנג׳ל משומנת היטב ומתפיחים פעם שנייה.
12. מחממים תנור ל-175 מעלות.
13. מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 40-45 דקות.
14. מוציאים ומברישים בסירופ סוכר שהכנו מראש (שומר על חיי המדף והלחות של העוגה, אל תוותרו).

הערות:
* להכנת עוגה פרווה:
– במקום חמאה בבצק לשים שמן (100 גרם חמאה = 80 גרם שמן קנולה).
– את השמן להוסיף ישירות עם כל שאר החומרים.
– במקום חלב לשים מים באותה כמות.
* בזהירות לאפות יותר מדי, נרצה שהפנים יהיה רך ולא קשה אחרת המלית תתאדה ולא יישאר שוקולד.

אחסון וחיי מדף:
העוגה מכוסה בניילון נצמד בטמפ' חדר נשמרת עד 4 ימים.
אפשר להקפיא את העוגה לפני ההתפחה השנייה, לניילן היטב, להפשיר בטמפ' חדר/במקרר עד להכפלת הנפח ולאפות.
אפשר גם להקפיא אחרי אפייה, לתת לעוגה להתקרר בטמפ' חדר, לניילן היטב ולהקפיא, להפשיר ולחמם בתנור ב-100 מעלות.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *