crumble

בבקה קקאו


אני חייבת להגיד שאני יותר אוהבת את הצורה של הבבקה מאשר של קראנץ' שוקולד.
המילוי נשאר כולו בפנים, הבצק רך ועסיסי וזאת פשוט עוגה מדהימה.
מה גם שזה לא מסובך להכין אותה, לא צריך לחתוך ואז כל השיש מתלכלך ואתם מרוחים בשוקולד.
יפה וטעימה לשבת.

בבקה קקאו

מצרכים: (2 עוגות)
לבצק:
8 גרם שמרים יבשים 
1 שמנת חמוצה

60 מ״ל חלב (¼ כוס)
1 ביצה
500 גרם קמח לבן

80 גרם סוכר לבן
(½ כוס פחות כף)
100 גרם חמאה רכה

קורט מלח

למילוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
1 כוס קקאו
1 כוס סוכר

לציפוי:
ביצה טרופה
סירופ סוכר 1:1 (½ כוס סוכר לבן + ½ כוס מים להרתיח 2 דקות ולקרר)

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים מלבד חמאה ומלח ומתחילים לערבל.
2. מוסיפים חתיכות חמאה בחלקים כדי להטמיע בבצק ולבסוף את המלח.
3. ממשיכים ללוש במשך 10-12 דקות עד שהבצק רך ואלסטי.
4. להתפיח בקערה מעט משומנת מכוסה בניילון נצמד (אפשר גם לילה במקרר) עד להכפלת הנפח.
5. בינתיים מכינים את המילוי השוקולד:
* בקערה ממיסים שוקולד וחמאה בפולסים במיקרו, מוסיפים קקאו וסוכר ומערבבים, מניחים בצד בטמפ' חדר.
6. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים (כל חלק יהיה עוגה אחת) וכל חלק מחלקים שוב ל-2.
7. על גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן דק, מורחים בעזרת פלטה מהמילוי שוקולד על גבי כל הבצק.
8. מגלגלים לרולדה מעט הדוקה (לגלגל מהצד הצר).
9. חוזרים על כך שוב עם כל חתיכות הבצק.
10. לוקחים 2 רצועות של הבצק שגלגלנו ומלפפים אותן אחת על גבי השנייה לקבלת צורת בורג.
11. מניחים כל עוגה בתבנית אינגליש עם נייר אפייה ומתפיחים פעם שנייה במשך חצי שעה בלבד.
12. מחממים תנור ל-175 מעלות.
13. מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 40-45 דקות.
14. מוציאים ומברישים בסירופ סוכר שהכנו מראש.

אחסון וחיי מדף:
העוגה עטופה בנייר כסף נשמרת בטמפ' חדר עד ארבעה ימים.
ניתן להקפיא את העוגה ישירות לאחר אפייה, לניילן אותה היטב – עד שבועיים. 

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

בואו לאינסטגרם!

מתכונים אחרונים:

דילוג לתוכן