
הכל בתוך בצק שמרים יותר טעים נכון?
אז למה לא עוגת סינבון?
הבצק רך ועסיסי וזאת פשוט עוגה מדהימה, במקום להכין סינבון ולחתוך אחד אחד.
לא לוותר על הקרם למעלה!!
יפה וטעימה לשבת.
בבקה סינבון
מצרכים: (2 עוגות)
לבצק:
8 גרם שמרים יבשים
1 שמנת חמוצה
60 מ״ל חלב (¼ כוס)
1 ביצה
500 גרם קמח לבן
80 גרם סוכר לבן
(½ כוס פחות כף)
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למילוי קינמון:
200 גרם חמאה רכה מאוד
260 גרם סוכר חום (גולדן/דמררה/חום כהה)
8 כפיות גדושות קינמון
לציפוי גבינת שמנת:
1 חבילת גבינת שמנת 16% ומעלה (פילדלפיה/נפוליאון/גד)
40 גרם חמאה רכה מאוד
70 גרם אבקת סוכר
לציפוי:
ביצה טרופה
סירופ סוכר 1:1 (½ כוס סוכר לבן + ½ כוס מים להרתיח 2 דקות ולקרר)
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים מלבד חמאה ומלח ומתחילים לערבל.
2. מוסיפים חתיכות חמאה בחלקים כדי להטמיע בבצק ולבסוף את המלח.
3. ממשיכים ללוש במשך 10-12 דקות עד שהבצק רך ואלסטי.
4. להתפיח בקערה מעט משומנת מכוסה בניילון נצמד (אפשר גם לילה במקרר) עד להכפלת הנפח.
5. בינתיים מכינים את המילוי הקינמון:
* בקערה מערבבים את כל המצרכים ומניחים בצד בטמפ' חדר.
6. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים (כל חלק יהיה עוגה אחת) וכל חלק מחלקים שוב ל-2.
7. על גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן דק, מורחים בעזרת פלטה מחצית מהמילוי על גבי כל הבצק.
8. מגלגלים לרולדה מעט הדוקה (לגלגל מהצד הצר).
9. חוזרים על כך שוב עם כל חתיכות הבצק.
10. לוקחים 2 רצועות של הבצק שגלגלנו ומלפפים אותן אחת על גבי השנייה לקבלת צורת בורג.
11. מניחים כל עוגה בתבנית אינגליש עם נייר אפייה ומתפיחים פעם שנייה במשך חצי שעה בלבד.
12. מחממים תנור ל-175 מעלות.
13. מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 40-45 דקות.
14. מוציאים ומברישים בסירופ סוכר שהכנו מראש.
15. מערבבים את כל המצרכים לקרם ומורחים בנדיבות על כל פרוסה לפני הגשה.
אחסון וחיי מדף:
העוגה עטופה בנייר כסף נשמרת בטמפ' חדר עד ארבעה ימים.
ניתן להקפיא את העוגה ישירות לאחר אפייה, לניילן אותה היטב – עד שבועיים.