קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

אלפחורס

אלפחורס


אין כמו אלפחורס Havana, הזהב כמובן שמצופה בשוקולד.
גילוי נאות: אני לא אוהבת קוקוס טחון. אני אוהבת קוקוס אבל אף פעם לא התחברתי לטעם של הטחון.
לכן במתכון שלי אני נשארת נאמנה לאלפחורס Havana ואני מכינה אותם מצופים בשוקולד או שמשאירה אותם נקיים.
העוגיות דומות לעוגיות חמאה נימוחות, הבצק קליל להכנה ורידוד, הקפידו על קירור לפני.
המלצה חמה! לא להשאיר את העוגיות ככה על השיש, לא תשימו לב ולא ישאירו לכם…

אלפחורס

מצרכים: (35-45 אלפחורס) 
140 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה רכה
4 חלמונים
קורט מלח
250 גרם קורנפלור
200 גרם קמח

למילוי: צנצנת ריבת חלב איכותית

לציפוי שוקולד מריר:
100 גרם שוקולד מריר
כפית שמן קנולה

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים אבקת סוכר וחמאה עד לקבלת קרם רך ואחיד.
2. מוסיפים חלמונים ומערבבים.
3. מנקים את הקערה עם לקקן ומוסיפים את האבקות ומערבבים עד לקבלת בצק.
4. משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד, מקררים חצי שעה במקרר.
5. מחממים תנור ל-150 מעלות.
6. 
מרדדים על גבי משטח מקומח לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים (קוטר של 3 ס"מ) ומעבירים למגש עם נייר אפייה.
7. אופים את העוגיות בערך 10-12 דקות, הן צריכות להישאר לבנות ולא להשחים.
8. מצננים את העוגיות היטב לפני הרכבה.
9. בעזרת שקית זילוף ממלאים במרכז כל עוגייה ריבת חלב וסוגרים עם עוד עוגייה כמו סנדוויץ'.
10. מקררים לפני שטובלים ברוטב שוקולד.
11. מי שרוצה לצפות בשוקולד מכין ציפוי:
– ממיסים שוקולד ושמן בקערה במיקרו בפולסים.
– טובלים כל עוגייה ומרימים בעזרת מזלג ונותנים לשארית השוקולד לטפטף.
– מניחים על גבי נייר אפייה.
– מקררים רבע שעה ומוציאים.

אחסון וחיי מדף:
האלפחורוס המצופים נשמרים במקרר עד שבוע בקופסא אטומה.
האלפחורס הלא מצופים יכולים בחורף להישמר בטמפרטורת חדר בקופסא אטומה, בקיץ נשמור במקרר.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *