אין כמו אלפחורס Havana, הזהב כמובן שמצופה בשוקולד.
גילוי נאות: אני לא אוהבת קוקוס טחון. אני אוהבת קוקוס אבל אף פעם לא התחברתי לטעם של הטחון.
אני יותר אוהבת להכין אותם מצופים בשוקולד או שמשאירה אותם נקיים, מי שמבקש קוקוס אבל יקבל.
העוגיות דומות לעוגיות חמאה נימוחות, הבצק קליל להכנה ורידוד, הקפידו על קירור לפני.
המלצה חמה! לא להשאיר את העוגיות ככה על השיש, לא תשימו לב ולא ישאירו לכם…
מצרכים: (35-45 אלפחורס)
140 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה רכה
4 חלמונים
קורט מלח
250 גרם קורנפלור
200 גרם קמח
למילוי: צנצנת ריבת חלב איכותית
לציפוי שוקולד מריר:
100 גרם שוקולד מריר
כפית שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים אבקת סוכר וחמאה עד לקבלת קרם רך ואחיד.
2. מוסיפים חלמונים ומערבבים.
3. מנקים את הקערה עם לקקן ומוסיפים את האבקות ומערבבים עד לקבלת בצק.
4. משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד, מקררים חצי שעה במקרר.
5. מחממים תנור ל-150 מעלות.
6. מרדדים על גבי משטח מקומח לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים (קוטר של 3 ס"מ) ומעבירים למגש עם נייר אפייה.
7. אופים את העוגיות בערך 10-12 דקות, הן צריכות להישאר לבנות ולא להשחים.
8. מצננים את העוגיות היטב לפני הרכבה.
9. בעזרת שקית זילוף ממלאים במרכז כל עוגייה ריבת חלב וסוגרים עם עוד עוגייה כמו סנדוויץ'.
10. מקררים לפני שטובלים ברוטב שוקולד.
11. מי שרוצה לצפות בשוקולד מכין ציפוי:
– ממיסים שוקולד ושמן בקערה במיקרו בפולסים.
– טובלים כל עוגייה ומרימים בעזרת מזלג ונותנים לשארית השוקולד לטפטף.
– מניחים על גבי נייר אפייה.
– מקררים רבע שעה ומוציאים.
אחסון וחיי מדף:
האלפחורוס המצופים נשמרים במקרר עד שבוע בקופסא אטומה.
האלפחורס הלא מצופים יכולים בחורף להישמר בטמפרטורת חדר בקופסא אטומה, בקיץ נשמור במקרר.