זאת אוזן המן שלא הכנתם בחיים! בצק מתפורר ונימוח, בדיוק כמו שבצק פריך אמור להיות!
מילויים קלאסיים של שוקולד ופרג – כל אחד מה שהוא אוהב.
לשוקולד יש טריק כדי שלא ינזל ולי יש טריק כדי שהעוגייה לא תיפתח.
האוזן המן לא קשיחה כמו שאתם רגילים, היא יותר עדינה לכן אחסנו אותן בקופסא רחבה.
מצרכים: (40 יח')
לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
4 כפות מים
300 גרם קמח
2 כפות קורנפלור
2 חלמונים
למילוי שוקולד:
160 גרם נוטלה/ממרח שוקולד
50 גרם עוגיות פתיבר טחונות
למילוי פרג:
140 מ״ל חלב
100 גרם פרג טרי טחון
70 גרם סוכר
20 גרם חמאה
60 גרם אגוזי מלך טחונים
אופן ההכנה:
1. מכינים קודם את המליות:
– מלית שוקולד: מערבבים נוטלה (אפשר להמיס קצת במיקרו) עם הפתיבר הטחון בקערה ומעבירים לשקית זילוף.
– מלית פרג: בקלחת מרתיחים חלב וסוכר עד שנמס, מוסיפים את הפרג והאגוזים ומערבבים 3-4 דקות.
מוסיפים את החמאה ומערבבים, מקררים היטב לפני שמעבירים לשקית זילוף.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וקמח ומערבבים עד שנוצרים פירורים קטנים.
3. מוסיפים אבקת סוכר וקורנפלור ומערבבים.
4. מוסיפים חלמונים ומים ומערבבים רק עד שנוצרים פירורים גדולים, מאחדים בעזרת הידיים לדיסקית שטוחה – מניילים ומקררים במשך שעה.
5. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
6. מוציאים ומרדדים על גבי משטח מקומח את הדיסקית לעובי 3-4 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ (אפשר להשתמש בכוס).
7. ממלאים במרכז כל עיגול את המלית, חצי כפית תספיק אם לא אין שק זילוף.
8. סוגרים למשולש ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
9. מעבירים למקרר למשך חצי שעה-שעה על מנת שהעוגיות לא יפתחו בזמן האפייה.
10. אופים במשך 10 דקות בלבד או עד שהקצוות מתחילים להשחים מעט, העוגיות צריכות לצאת בהירות ולבנות.
אחסון וחיי מדף:
בטמפ' חדר בקופסא אטומה עד שבוע וחצי.