קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

אוזני המן מצופות

אוזני המן מצופות


אותו מתכון של האוזני המן הקלאסיות אבל מצופות!
כיף לשים אותן במשלוח מנות או לשדרג את האוזן המן הרגילה.
צריך לקרר אותן היטב לפני שמצפים והן נשמרות בקירור.

אוזני המן מצופות

מצרכים: (40 יח')
לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
4 כפות מים
300 גרם קמח
2 כפות קורנפלור
2 חלמונים

למילוי שוקולד:                                                          
160 גרם נוטלה/ממרח שוקולד                                    
50 גרם עוגיות פתיבר טחונות                                      
לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
1 כפית שמן קנולה

למילוי פרג:                                                                 
140 מ״ל חלב                                                              
100 גרם פרג טרי טחון                                                
70 גרם סוכר
20 גרם חמאה
60 גרם אגוזי מלך טחונים
לציפוי שוקולד לבן:
50 גרם שוקולד לבן
1 כפית שמן קנולה

אופן ההכנה:
1. מכינים קודם את המליות:
– מלית שוקולד: מערבבים נוטלה (אפשר להמיס קצת במיקרו) עם הפתיבר הטחון בקערה ומעבירים לשקית זילוף.
– מלית פרג: בקלחת מרתיחים חלב וסוכר עד שנמס, מוסיפים את הפרג והאגוזים ומערבבים 3-4 דקות.
  מוסיפים את החמאה ומערבבים, מקררים היטב לפני שמעבירים לשקית זילוף.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וקמח ומערבבים עד שנוצרים פירורים קטנים.
3. מוסיפים אבקת סוכר וקורנפלור ומערבבים.
4. מוסיפים חלמונים ומים ומערבבים רק עד שנוצרים פירורים גדולים, מאחדים בעזרת הידיים לדיסקית שטוחה – מניילים ומקררים במשך שעה.
5. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

6. מוציאים ומרדדים על גבי משטח מקומח את הדיסקית לעובי 3-4 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ (אפשר להשתמש בכוס).

7. ממלאים במרכז כל עיגול את המלית, חצי כפית תספיק אם לא אין שק זילוף.
8. סוגרים למשולש ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
9. מעבירים למקרר למשך חצי שעה-שעה על מנת שהעוגיות לא יפתחו בזמן האפייה.
10. אופים במשך 10 דקות בלבד או עד שהקצוות מתחילים להשחים מעט, העוגיות צריכות לצאת בהירות ולבנות.
11. מקררים היטב במקרר לפני הציפוי.
12. מכינים את הציפויים:
– שוקולד: ממיסים במיקרו בפולסים בקערה שוקולד מריר וחלב עם השמן.
– שוקולד לבן: ממיסים במיקרו בפולסים בקערה שוקולד לבן עם השמן, מעבירים לשקית זילוף (אם אין משאירים בקערה).
13. את אוזני ההמן עם השוקולד נטבול בציפוי שוקולד רק חצי עוגייה.
14. את השוקולד הלבן נזלף פסים שתי וערב מעל אוזני ההמן עם הפרג (אם אין שקית זילוף נשתמש בקצה מזלג).

אחסון וחיי מדף:
נשמור במקרר בקופסא אטומה, בערך שבוע וחצי.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

Incorrect access token specified.

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *