רולדה זה כזה נוסטלגיה, עוגה מגולגלת עם קרם ושוקולד מעל.
היופי ברולדה היא הפשטות שבה, לא מסובכת ולא עם תוספות מיוחדות.
עוגה מושלמת לחג הסוכות, כזאת שכיף להביא וכיף לאכול.
הוספתי קצת שוקולד לבן מעל לקישוט חגיגי, תרגישו חופשי לקשט כרצונכם.
מצרכים: (רולדה אחת)
לרולדה:
4 ביצים
70 גרם סוכר
3 כפות שמן צמחי
90 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
לקרם מסקרפונה:
125 גרם מסקרפונה
1/2 מיכל שמנת להקצפה 38%
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן צמחי
לקישוט שוקולד לבן:
50 גרם שוקולד לבן
1/2 כפית שמן צמחי
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרולדה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות, סטטי.
– בקערת מקציפים ביצים עם סוכר במשך 3-4 דקות.
– תוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את השמן.
– מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מערבבים בעדינות עד לאיחוד.
– מרפדים תבנית של תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב, מוזגים את הבלילה ומשטחים אותה עם פלטה.
– אופים במשך 10-12 דקות עד הזהבה מעטה.
– מוציאים מהתנור, מניחים נייר אפייה על גבי הרולדה, הופכים את התבנית על גבי משטח העבודה.
– מוציאים את נייר האפייה עליו אפינו ומגלגלים את הרולדה עם נייר האפייה החדש (לגלגל עם הנייר כאשר היא חמה, לא לחכות), מצננים בטמפ' חדר.
2. מכינים את קרם המסקרפונה:
– בקערה מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קרם חלק (אפשר להקציף את המסקרפונה מעט קודם אם היא קשה).
3. פותחים את הרולדה ומורחים את קרם המסקרפונה.
4. מגלגלים את הרולדה עם הקרם לגליל (להיעזר בנייר כדי להרים את הרולדה).
5. מעבירים את הרולדה להקפאה של שעה/שעתיים.
6. בקערה מתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והשמן, מערבבים היטב.
7. מצפים את הרולדה בשוקולד המומס.
8. בקערה מתאימה למיקרו ממיסים שוקולד לבן ושמן ומעבירים לשק זילוף, חותכים חור קטן מאוד בקצה.
9. מזלפים שוקולד לבן כקישוט מעל.
10. מקררים לפחות שעה לפני הגשה.
אחסון וחיי מדף:
אפשר להקפיא את הרולדה בשלמותה מוכנה! להפשיר לפני הגשה במקרר.
הרולדה נשמרת יומיים/שלושה בקופסא אטומה במקרר.