קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

רוגלך קרם שקדים וקינמון

רוגלך קרם שקדים וקינמון

רוגלך עם קרם שקדים וקינמון, ממזרי אני יודעת אבל כלכך טעים.
הם רכים ופשוט מעולים, תכינו לכם לסופ״ש ותתפנקו.

רוגלך קרם שקדים וקינמון

מצרכים: (40 יחידות)
לבצק:
8 גרם שמרים יבשים 
200 מ"ל שמנת חמוצה

60 מ״ל חלב (1/4 כוס)

1 ביצה L
500 גרם קמח לבן

80 גרם סוכר לבן

100 גרם חמאה רכה

1/4 כפית מלח

לקרם שקדים:
200 גרם שקדים טחונים 
200 גרם חמאה רכה
200 גרם אבקת סוכר
גרידת לימון
1 ביצה
2 חלמונים
2 כפות קורנפלור
1 כף ליקר אמרטו (מוסיף לטעם אבל לא חובה)

25 גרם חמאה רכה מאוד
1 כפית גדושה אבקת קינמון

סירופ סוכר 1:1 (1/2  כוס סוכר + 1/2 כוס מים להרתיח עד שנמס)
שבבי שקדים לציפוי
אבקת סוכר לציפוי

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים, שמנת חמוצה, חלב, ביצה, סוכר וקמח, מתחילים לערבל מעט עד שנהיה בצק.
2. מוסיפים חתיכות חמאה בחלקים כדי להטמיע בבצק ומלח.
3. ממשיכים ללוש במשך 12-15 דקות עד שמתקבל בצק חלק ורך.
4. להתפיח בקערה מעט משומנת מכוסה בניילון נצמד (אפשר לילה במקרר) עד להכפלת הנפח.
5. בינתיים מכינים את קרם השקדים:
* בקערה או במעבד מזון מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת קרם אחיד, משאירים בינתיים בצד.
6.מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, עובדים כל פעם עם חלק אחד.
7. מרדדים את הבצק למלבן דק, מורחים בעזרת פלטה על חצי מהמלבן את החמאה הרכה מעורבבת עם קינמון. מעל החמאה מורחים מעט קרם שקדים.
8. מרימים את החלק העליון בלי הקרם על גבי החלק התחתון עם המילוי, מהדקים מעט את הקצוות כדי שלא תברח מלית.
9. מרדדים עם משטח מקומח עד לקבלת מלבן גדול ודק (אם יוצא קצת מילוי מהצדדים לא נורא, להשתדל לרדד בעדינות).
10. מורחים קרם שקדים בנדיבות על כל המלבן ועושים קיפול שליש (שליש בצק על שליש בצק).
11. לאחר שלב זה אני ממליצה להניח את הבצק על גבי נייר אפייה ולהכניס למקפיא ל-20 דקות, יהיה יותר קל לרדד מבלי שיברח מילוי.
12. מרדדים שוב לאט עד שמתקבל מלבן יחסית דק אבל לא מאוד שלא יקרע, חותכים את המלבן לרצועות לרוחב, חותכים למשולשים ויוצרים רוגלכים.
11. מניחים בתבנית עם נייר אפייה אחד במעט מרווחים ומתפיחים פעם שנייה.
12. מחממים תנור ל-170 מעלות.
13. מברישים בביצה טרופה ומצפים בשבבי שקדים. 
14. אופים במשך 20-25 דקות עד להזהבה יפה, בזהירות לא לייבש אותם.
15. מוציאים ומברישים בסירופ סוכר שהכנו מראש (שומר על חיי המדף והלחות, אל תוותרו).
16. לאחר מספר דקות מקשטים באבקת סוכר.

הערות:
* להכנת פרווה:
– במקום חמאה לשים נטורינה או מחמאה.
– במקום חלב לשים מים באותה כמות.
* בזהירות לאפות יותר מדי או על חום גבוה, נרצה שהפנים יהיה רך ולא קשה אחרת המלית תתאדה.

אחסון וחיי מדף:
הרוגלכים מכוסים בניילון נצמד בטמפ' חדר נשמרים עד 3 ימים.
אפשר להקפיא אחרי אפייה מנוליינים היטב ולחמם בתנור ב-150 מעלות לפני אכילה.ק

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *