
מצרכים: (20-25 יח' מיני רוגלך)
1/2 חבילת בצק עלים מופשר (חצי קילו)
ממרח נוטלה
סירופ סוכר 1:1 (להרתיח 1/4 כוס סוכר + 1/4 כוס מים)
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1. מפשירים במשך לילה במקרר את הבצק עלים.
2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
3. מרתיחים את סירופ הסוכר ומניחים בצד להתקררות.
4. עובדים על משטח מקומח ומעט מרדדים את הבצק.
5. מורחים נוטלה על חצי מלבן בלבד, החצי השני נשאר ללא מלית (ניתן לחמם את הנוטלה במיקרו כדי שתהיה נוחה למריחה).
6. את החצי מלבן ללא המלית מרימים ומניחים על גבי החצי עם המלית.
7. מרדדים מעט כדי לאחד את המלית עם הבצק.
8. חותכים באמצע את הבצק ובעזרת סכין/גלגלת חותכים משולשים.
9. מגלגלים לצורת רוגלך ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה.
10. מורחים בביצה טרופה ואופים במשך 15-20 דקות (תלוי בגודל המאפה).
11. ישירות לאחר האפייה מורחים בסירופ סוכר.
אחסון וחיי מדף:
עד שבוע בקופסא אטומה במקרר, עד שבועיים שלושה בפריזר.
לפני הגשה לחמם מעט בתנור ב-100 מעלות.
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.