קרפ ללא גלוטן
- הכנה: 5 דקות
- טיגון: דקה וחצי
- קל
- 16 יח'
המתכון לקרפ הזה כבר איתי כמה שנים, הוא טעים בטירוף ולא מזהים מזהים שהוא ללא גלוטן.
אני מכינה אותו קבוע כל חול המועד לארוחת בוקר או לארוחת ערב אפילו עם חביתה וירקות.
זה מתכון קל וטעים, אי אפשר לטעות איתו.
אני ממליצה להכין לפחות כמות אחת כי זה נגמר תוך שניות.
קרפ ללא גלוטן
מצרכים: (16 יח')
לבלילה:
3 ביצים
500 מ"ל חלב
2 כפות סוכר לבן
1 כוס קורנפלור
חמאה מומסת לטיגון
למילוי:
ממרח שוקולד שאוהבים (אפשר עם פירות חתוכים בפנים)
חמאה למריחה + סוכר וקינמון
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים ביצים, סוכר, חלב וקורנפלור.
2. מחממים מחבת קרפים (או מחבת רחבה), מורחים חמאה מומסת ומוזגים רבע כוס בלילה למרכז המחבת.
3. מזיזים את המחבת כך שהבלילה תשתטח ותכסה את פני המחבת.
4. מטגנים במשך 30-40 שניות והופכים לצד השני, מטגנים עוד 30-40 שניות (הבלילה תתנתק מהמחבת ברגע שהיא מוכנה ויהיה קל להפוך אותה).
5. מעבירים לצלחת שטוחה.
7. מורחים מילוי שאוהבים.
אחסון וחיי מדף:
ניתן לשמור קרפים בלי מילוי במקרר כיום אחד ולחמם מעט לפני הגשה.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
-
-
עוגיות ספירלה עוגיות של ילדות שנמצאות בכל מאפייה, יפות כלכך, טעימות ופריכות. את הבצק מכינים בקערה בלי מיקסר, מתכון פשוט ומהיר והעוגיות שיוצאות הן פשוט וואו! המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolate ##crumble_shir #עוגיות #cookies
-
2 עוגות מבלילה אחת הבסיס המושלם של עוגת השיש הקלאסית של אמא שלי, אני כל פעם מגוונת ומכינה עוגות שונות מאותה הבלילה! הפעם עוגת לוטוס ועוגת שוקולד צ׳יפס, ככה כל אחד מקבל את מה שהוא אוהב וכולם נהנים מהכל. באתר יש גם אופציה לשילוב של מייפל פקאן. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolatecake #עוגתשיש #crumble_shir #סוכות #לוטוס #cake
-
💕 פטנט לסידור נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק מועכים את נייר האפייה לכדור ומרטיבים אותו במים מתחת לברז, סוחטים ממים עודפים ומסדרים בתבנית😗 #baking #bakingtips #crumble_shir
בבקה קקאו אני חייבת להגיד שאני יותר אוהבת את הצורה של הבבקה מאשר של קראנץ’ שוקולד. המילוי נשאר כולו בפנים, הבצק רך ועסיסי וזאת פשוט עוגה מדהימה. מה גם שזה לא מסובך להכין אותה, לא צריך לחתוך ואז כל השיש מתלכלך ואתם מרוחים בשוקולד. יפה וטעימה לשבת. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #babka #שמרים #עוגתשמרים