crumble

קראק פאי

הרבה זמן רציתי להכין את הפאי הזה והוא יצא פשוט מדהים!
השילוב של תחתית עוגיית שיבולת שועל עם המילוי הצ׳ואי של הסוכר והחמאה יוצר פאי מהחלומות.
זה קינוח מושלם לסופ״ש!

קראק פאי

מצרכים: (רינג קוטר 24)
לתחתית עוגיית שיבולת שועל:
90 גרם קוואקר (1 כוס) 
80 גרם חמאה טמפרטורת חדר
65 גרם סוכר דמררה (1/3 כוס)
25 גרם סוכר לבן (2 כפות) 
1 חלמון
70 גרם קמח לבן (1/2 כוס)
קורט אבקת אפייה

50 גרם חמאה מומסת 
2 כפיות סוכר דמררה

למלית:
150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
70 גרם סוכר דמררה (1/3 כוס) 
110 גרם חמאה מומסת
4 חלמונים
80 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כפית מחית/תמצית וניל

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
2. מכינים את תחתית עוגיית השיבולת שועל:
– במיקסר עם וו הקצפה (או עם מקצף ידני) מקציפים סוכר וחמאה במשך 2 דקות.
– מוסיפים חלמון וממשיכים להקציף עוד דקה.
– מוסיפים קמח, שיבולת שועל ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד (לא לערבב יותר מדי רק עד שנוצר בצק).
– על גבי נייר אפייה משטחים את הבצק דק, אפשר לרדד אותו בין 2 ניירות אפייה (לא מאוד דק שלא ישרף באפייה).
– אופים את הבצק במשך 15 דקות עד שהקצוות משחימים, מניחים בטמפ' לקירור.
3. מכינים את המילוי:
– בקערה עמוקה מקציפים עם מטרפה סוכר לבן, סוכר דמררה וחמאה מומסת היטב במשך דקה.
– מוסיפים שמנת, וניל וחלמונים וממשיכים להקציף עוד דקה עד שהתערובת אחידה. 
4. מפוררים את עוגיית השיבולת שועל שאפינו לפירורים דקים מאוד (אפשר במעבד מזון או לפורר היטב עם הידיים).
5. מוסיפים לפירורים סוכר דמררה וחמאה מומסת ומערבבים.
6. מהדקים את תערובת הבסיס לתחתית הרינג ולצדדים, מהדקים היטב בקצוות.
7. מוזגים את המילוי בעדינות על גבי התחתית.
8. אופים בחום של 170 מעלות במשך 20 דקות, מורידים לחום של 160 מעלות ואופים עוד 15 דקות בלבד עד להתייצבות (המילוי צריך לרטוט אבל לא להיות נוזלי).
9. מקררים בטמפ' חדר (המילוי טיפה יצנח זה בסדר גמור) ומעבירים לקירור במקרר של מינימום 4 שעות או לילה.
10. חותכים ואוכלים קר מהמקרר, מומלץ להגיש לצד קצפת ללא סוכר.

הערות:
* המילוי יבעבע בתנור לא להיבהל, זה הסוכר (כמו שמכינים קרמל).
* העוגה מתוקה, אני ממליצה להגיש לצד קצפת ללא סוכר או קרם פרש.

אחסון וחיי מדף:
העוגה עטופה בניילון נצמד במקרר מחזיקה עד 5 ימים לפני שהתחתית צוברת לחות ופחות קראנצ׳ית.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון
דילוג לתוכן