crumble

פסטה טונה בסיר אחד

אחת הפסטות המנצחות של אמא שלי.
מאז שאני ילדה אנחנו אוכלים אותה קבוע ואין מישהו שיכול לסרב לה.
זאת פסטה מדהימה, מכינים הכל בסיר אחד ומתקבלת פסטה עם רוטב מושלם שעוטף אותה מכל הכיוונים.
סיר שילדים עפים עליו ברמות!

פסטה טונה בסיר אחד

מצרכים: (4-5 סועדים)
2 שיני שום כתוש
שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
צ'ילי גרוס (כמה שאוהבים)
½1 פחיות שימורים עגבניות חתוכות 
2 פחיות טונה
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
300 גרם פסטה קצרה 
4 כוסות מים רותחים
פרמז'ן מגורד (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. בסיר רחב מטגנים בשמן זית שום כתוש, מוסיפים את הפפריקה והצ'ילי הגרוס ומערבבים היטב בשמן.
2. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים, מוסיפים את הטונה מסוננת משמן/מים ומערבבים.
3. מוסיפים רסק עגבניות, סוכר, מלח, פלפל – מערבבים היטב ומכסים, מבשלים על אש בינונית כ-20 דקות.
4. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב עם הרוטב. 
5. שופכים 4 כוסות מים רותחים מעל הפסטה ומערבבים, מביאים לרתיחה ומכסים, מבשלים על אש בינונית ומדי פעם מערבבים עד שהפסטה מוכנה.
6. מקשטים בקצת פרמז'ן מגורד ואוכלים חם.

הערות:
* אפשר פחית 1 עגבניות חתוכות ובמקום עוד חצי פחית לקצוץ 3 עגבניות טריות ולהוסיף.
* פסטה קצרה היא עדיפה אבל אפשר כל פסטה שאוהבים.
* אל תוותרו על הפרמז'ן הוא ממש מוסיף.

אחסון וחיי מדף:
אוכלים ישירות, אפשר לחמם בשנית – מומלץ לחמם בסיר בהדרגה ולהוסיף מעט מים.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון
דילוג לתוכן