קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

פחזניות קראמבל במילוי מסקרפונה ושוקולד לבן

פחזניות קראמבל במילוי מסקרפונה ושוקולד לבן


אין כמו פחזניות, קלאסיות וטעימות.
מצופות קראמבל פריך ומתוק, מפוצצות קרם מסקרפונה ושוקולד לבן.
נוצר להן דימוי מפחיד שהן קשות להכנה וצונחות אחרי אפייה, אבל אם תעקבו אחרי המתכון אתם תראו כמה הן קלות!
כל אחת ואחת תחוסל אצלכם, כן, גם אלו שהתפוצצו בתנור – הן הכי טעימות.
זה קינוח מושקע וטעים וכל אחד שיטעם ירגיש בפריז.

פחזניות קראמבל במילוי מסקרפונה ושוקולד לבן

מצרכים: (20 פחזניות)
לפחזניות:
125 מ"ל מים
125 מ"ל חלב
110 גרם חמאה
5 גרם סוכר
5 גרם מלח
140 גרם קמח
4 ביצים מידה מדיום (200-220 גרם)

לקראמבל:
75 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר דמררה
90 גרם קמח לבן

לקרם:
1 מיכל שמנת להקצפה 38%
125 גרם מסקרפונה
2 כפות אבקת סוכר
50 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:
1. מכינים את הקראמבל:
– בקערה מערבבים ביד את כל המצרכים עד לקבלת בצק רך.
– מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה עד לקבלת עלה דק.
– מעבירים בינתיים להקפאה.
2. מכינים את הפחזניות:
– בקלחת שמים מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר ומביאים להמסה על הכיריים.
– מוסיפים בבת אחת את כל הקמח ומערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק וממשיכים לערבב עוד 30 שניות על הגז.
– מעבירים ישירות את הבצק החם לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות גבוהה עד להתקררות הבצק.
– מחממים תנור ל-180 מעלות, חום סטטי.
– טורפים את הביצים במד ליטר ומוסיפים אותן במנות, שימו לב שלא תצטרכו את כל הביצים, איך תדעו? הוסיפו 2/3 מכמות הביצים, קחו מעט בלילה בין 2 אצבעות והפרידו בין האצבעות, הבצק אמור להימתח ולא להיקרע, אם הוא נקרע הוסיפו עוד מעט ביצים ובדקו שוב, תמיד תישאר להם יתרת ביצים בצד.
– מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן/עגול ומזלפים עיגולים לא גדולים במרווחים, הפחזניות תופחות בתנור.
– מוציאים את הקראמבל שרידדנו מהמקפיא, קורצים עיגולים בקוטר הפחזנית ומניחים עיגול קראמבל על כל פחזנית (כמו כיפה).
– אופים במשך 30 דקות עד 35 דקות – לא לפתוח את התנור בכלל ב-30 דקות הראשונות אחרת הפחזניות יצנחו.
– מוציאים לקירור בטמפ' חדר.
3. מכינים את הקרם:
– ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו.
– בקערה מקציפים תחילת את המסקרפונה מעט עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים את השמנת, אבקת הסוכר והשוקולד הלבן ומקציפים עד לקבלת קרם חלק.
4. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר משונן קטן, מנקבים את תחתית הפחזנית עם הצנטר וממלאים (הפחזנית צריכה להרגיש כבדה).
5. אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר לפני הגשה.

6. שומרים בקירור.

אחסון וחיי מדף:
הפחזניות נשמרות עד יום יומיים בלבד במקרר.
ניתן לשמור את הפחזניות ריקות בקופסא עד 3 ימים בטמפ' חדר ואת הקרם בקירור וביום ההגשה לזלף.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *