קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

עוגת תפוזים, פולנטה ושקדים

עוגת תפוזים, פולנטה ושקדים

זאת עוגת תפוזים מיוחדת שאני מכינה כל שנה בפסח קבוע.
לפני כמה שנים הכנתי את העוגה הזאת, שכלול של עוגת התפוזים הרגילה שלי ומאז התמכרנו.
היא מתוקה ורכה, עדינה ומיוחדת – ממש לא עוגת התפוזים הרגילה שאתם מכירים.
היא ללא גלוטן, מתאימה לפסח ובכלל אני בטוחה שהיא תככב אצלכם כל השנה!
בזהירות רק לא לאפות ייתר על המידה שהעוגה לא תתייבש.

עוגת תפוזים, פולנטה ושקדים

מצרכים: (תבנית קפיץ/רינג קוטר 22)
3 ביצים L
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה מומסת
180 גרם שקדים טחונים
60 גרם קמח לפולנטה (קמח תירס דק)
גרידה מתפוז 1
60 מ"ל מיץ תפוזים
50 גרם שקדים פרוסים לקישוט

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו.
2. בקערה מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת בלילה אוורירית ובהירה, בערך 3-4 דקות.
3. מוסיפים את החמאה המומסת בהדרגה תוך כדי הקצפה.
4. מוסיפים שקדים טחונים, פולנטה וגרידת תפוז וממשיכים להקציף עד שאחיד.
5. מוסיפים מיץ תפוז ומקציפים בערך 3-4 דקות נוספות.
6. משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה, מוזגים את הבלילה ומפזרים שקדים פרוסים.
7. אופים במשך 40-45 דקות, העוגה צריכה להיות יציבה וזהובה.
8. מצננים בטמפרטורת חדר היטב.
9. מעבירים סכין סביב דפנות העוגה ומחלצים.
10. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

הערות:
* לפרווה – להמיר חמאה במחמאה/נטורינה.
* קמח לפולנטה זה קמח תירס, עדיף שיהיה דק.

אחסון וחיי מדף:
עד שבוע בקופסא אטומה בטמפ' חדר.
בקיץ אני ממליצה להניח במקרר, לחתוך ולהגיש בטמפ' חדר או מעט מחומם בתנור.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *