עוגת שוקולד עם קוקוס זה חובה בפסח, לא לוותר עליה.
היא פרווה, מערבבים הכל בקערה אחת בלי הקצפות.
ציפוי שוקולד למעלה עם שבבי קוקוס וזה מושלם, באמת שלא צריך שום דבר אחר.
מצרכים: (תבנית קוטר 22)
לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
4 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
100 גרם קוקוס טחון
120 גרם שקדים טחונים
50 גרם קקאו
1 כפית אבקת אפייה
לציפוי שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל שמנת מתוקה/צמחית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים, שומרים בצד.
3. בקערה רחבה מערבבים עם מטרפה ביצים וסוכר עד לאיחוד, מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
4. מוסיפים קוקוס טחון, שקדים טחונים, אבקת אפייה וקקאו מנופה (חשוב כדי שלא יישארו גושי קקאו) ומערבבים היטב עד לאיחוד מלא.
5. מוזגים את השוקולד המומס וטורפים היטב.
6. מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 40-45 דקות עד שנועצים קיסם והוא יוצא לח עם פירורים.
7. מצננים מעט את העוגה בטמפ' חדר.
8. בזמן הקירור מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים בפולסים במיקרו שוקולד ושמנת עד שהכול נמס, מערבבים היטב.
9. לאחר צינון העוגה מוזגים את ציפוי השוקולד ומפזרים קוקוס טחון לקישוט, מקררים את העוגה במקרר במשך שעה עד להתייצבות הציפוי.
10. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
11. חותכים ואוכלים.
אחסון וחיי מדף:
העוגה נשמרת בטמפ' חדר מכוסה במשך 4 ימים, אם מאוד חם מומלץ לשמור במקרר.
אפשר לחמם מעט במיקרו כל פרוסה לפני שאוכלים אם היא שהתה במקרר.