עוגה קלה לסופ״ש, מלאה בשוקולד ורכה כלכך. היא מעולה עם צ׳אנקים של שוקולד מריר אבל תשימו איזה שאתם אוהבים. 10 דקות ושלחתם אותה לתנור, נשאר להכין קנקן תה ולחכות.
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. 2. בקערה עמוקה מקציפים ביצים וסוכרים במשך 4-5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ואוורירית. 3. תוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את השמן. 4. מוסיפים שמנת חמוצה וחלב וממשיכים להקציף על מהירות נמוכה. 5. מנפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה לתוך הבלילה ומערבבים עד שאחיד. 6. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב, מערבבים בקערה את השוקולד עם הקמח ומפזרים מעל הבלילה, מערבבים מעט (לא יותר מדי אחרת השוקולד ישקע כולו ויישאר בתחתית העוגה). 7. אופים במשך 40-45 דקות עד שהקיסם יוצא נקי, זהירות לא לייבש את העוגה. 8. מצננים בטמפ' חדר, מפזרים אבקת סוכר לקישוט ומגישים.
אחסון וחיי מדף: בחורף מכוסה עד ארבעה ימים, בקיץ מומלץ לשמור בקירור ולחמם מעט לפני הגשה.
כתיבת תגובה