עוגת שוקולד צ'יפס

עוגת שוקולד צ'יפס



עוגה קלה לסופ״ש, מלאה בשוקולד ורכה כלכך.
היא מעולה עם צ׳אנקים של שוקולד מריר אבל תשימו איזה שאתם אוהבים.
10 דקות ושלחתם אותה לתנור, נשאר להכין קנקן תה ולחכות.

עוגת שוקולד צ'יפס

מצרכים: (תבנית אנג'ל קוטר 26)
4 ביצים
¾ כוס סוכר לבן
¾ כוס סוכר דמררה
1 כוס שמן קנולה
200 מ"ל שמנת חמוצה
1 כוס חלב
¼2 כוסות קמח 
½ כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
200 גרם שוקולד צ'יפס / צ'אנקים + 2 כפות קמח

אבקת סוכר לציפוי

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. 
בקערה עמוקה מקציפים ביצים וסוכרים במשך 4-5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ואוורירית.
3. תוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את השמן.
4. מוסיפים שמנת חמוצה וחלב ו
ממשיכים להקציף על מהירות נמוכה.
5. מנפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה לתוך הבלילה ומערבבים עד שאחיד.
6. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב, מערבבים בקערה את השוקולד עם הקמח ומפזרים מעל הבלילה, מערבבים מעט (לא יותר מדי אחרת השוקולד ישקע כולו ויישאר בתחתית העוגה).
7. 
אופים במשך 40-45 דקות עד שהקיסם יוצא נקי, זהירות לא לייבש את העוגה.
8. מצננים בטמפ' חדר, מפזרים אבקת סוכר לקישוט ומגישים. 

אחסון וחיי מדף:
בחורף מכוסה עד ארבעה ימים, בקיץ מומלץ לשמור בקירור ולחמם מעט לפני הגשה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *