אני לא יכולה להסביר לכם כמה העוגה הזאת טעימה. הפכתי את עוגת הקרפים הפופולרית לטירמיסו והיא מדהימה הרבה יותר ממה שדמיינתי – יצאה לי עוגת החלומות. מלא שכבות של קרפ בשילוב עם הקרם והקפה זה פשוט וואו.
אופן ההכנה: 1. מכינים את בלילת הקרפים – מערבבים הכל היטב בקערה עם מטרפה, אפשר גם בבלנדר או בנינג'ה. 2. מחממים מחבת ומורחים מעט חמאה, מוזגים 1/4 כוס מבלילת הקרפ ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל שטח המחבת. 3. ברגע שהקצוות משחימות הופכים את הקרפ ומטגנים עוד כדקה. 4. חוזרים על התהליך עד שסיימנו עם כל הבלילה ומניחים את הקרפים בערמה בצד. 5. בקערה מקציפים את כל החומרים לקרם עד לקבלת קרם יציב. 6. מכינים את הקפה – מצננים אותו מעט בקערה. 7. קורצים בעזרת רינג של תבנית את הקרפים לעיגול בקוטר 22, אפשר להיעזר בסכין אם זה לא נחתך היטב. 8. מתחילים להרכיב את העוגה: – על צלחת הגשה מניחים קרפ, מברישים אותו בקפה, מורחים 2 כפות גדושות מהקרם לשכבה אחידה ומכסים בקרפ נוסף. – חוזרים על התהליך עד לסיום כל הקרפים – משאירים קרם לשכבה העליונה ומכסים את הקרפ האחרון בשכבת קרם ומיישרים. – מעבירים לקירור של מינימום 3 שעות. 9. לפני הגשה בוזקים קקאו ומגישים.
אחסון וחיי מדף: העוגה עטופה במקרר בקופסא אטומה מחזיקה עד 4 ימים.
כתיבת תגובה