
מודה ומתוודה אחת העוגות הטעימות!
תמיד היה לנו בבית כשהייתי קטנה ולפעמים גם של חברה אחרת אבל אי אפשר להסביר כמה זה טעים.
ממש פשוט להכין אותם בבית, או עוגה גדולה או ביחידות אישיות.
אפשר לשדרג ולהוסיף לציפוי שבבי אגוזים אבל לא חובה זה מושלם ככה.
עוגת קינדר דליס
מצרכים: (תבנית 25/35)
לעוגת בסיס:
100 גרם סוכר
4 ביצים
60 מ"ל שמן
60 מ"ל חלב
100 גרם קמח לבן
20 גרם קקאו
קורט מלח
לקרם וניל:
250 מ"ל שמנת להקצפה
3 כפות אינסטנט פודינג
¼ כוס חלב
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר/חלב
1 כפית שמן
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. בקערת מיקסר מקציפים את החלמונים, מוסיפים בהדרגה שמן ולאחר מכן חלב.
3. מוסיפים קמח וקקאו מנופים, מערבבים עד שזה אחיד (הבלילה מעט קשה וזה בסדר).
4. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עד שהם הופכים לקצף בהיר, מוסיפים את הסוכר עם קורט מלח בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קציפה לבנה ויציבה.
5. מוסיפים לקערה עם הבלילה שליש מקצף החלבונים ובעזרת מטרפה טורפים היטב עד שהבלילה נהיית מעט קלילה.
6. מוסיפים עוד שליש מהקצף ומערבבים בעדינות כל פעם עד לסיום איחוד התערובות.
7. מוזגים את הבלילה לתבנית שטוחה מרופדת נייר אפייה ומיישרים.
8. אופים במשך 15 דקות בלבד ומוציאים לקירור מלא.
9. בינתיים מקציפים את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קצפת יציבה.
10. חוצים את העוגה במרכז לרוחב (2 חצאים), מורחים את כל הקרם על מחציתה ומניחים את מחצית העוגה השנייה מעל ולוחצים מעט, מעבירים לצלחת הגשה.
11. ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרו בפולסים עד שנמס (אפשר לעשות שילוב בין חלב ומריר או לבחור אחד).
12. מוזגים את הציפוי על העוגה ומיישרים (אפשר להשאיר מעט שוקולד לשקית זילוף ליצירת הדוגמה מעל כמו בסרטון).
13. מצננים לפחות חצי שעה לפני הקישוט וסה"כ שעה לפני הגשה.
אחסון וחיי מדף:
עד שלושה ימים במקרר בקופסה אטומה.