אף אחד לא יאמין לכם שהעוגה הזאת בלי טיפת קמח.
היא גם לפסח וגם לכל השנה, אי אפשר לטעות איתה.
היא כל כך רכה וממכרת, כמו לאכול ענן שנמס בפה, אפשר להוסיף גלידה בצד ואתם בגן עדן.
מצרכים: (תבנית קפיץ/רינג קוטר 24 ס"מ)
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
3 כפות ממרח שוקולד
4 ביצים מופרדות
100 גרם שקדים טחונים
1 כפית אבקת אפייה ללא גלוטן
200 גרם סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. בקערה מניחים שוקולד וחמאה וממיסים במיקרו בפולסים / בבן מארי.
3. מוסיפים את ממרח השוקולד ומערבבים.
4. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים – את החלמונים מוסיפים לקערה של תערובת השוקולד ומערבבים עם מטרפה היטב.
5. מוסיפים את השקדים הטחונים ואבקת האפייה ומערבבים.
6. בקערה נפרדת מתחילים להקציף את החלבונים, כשהגענו לקצף מעט יציב ומעט לבן להוסיף לאט את הסוכר בהדרגתיות, להמשיך להקציף עד לקבלת קציפה רכה (לא מאוד יציבה כמו במרנג).
7. מקפלים בעדינות בעזרת מטרפה במנות כל פעם את החלבונים המוקצפים לקערת השוקולד עד לאיחוד מלא.
8. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה, מוזגים את הבלילה ואופים במשך 45 דקות.
9. מקררים כמה דקות בטמפ' חדר, מעבירים סכין בזהירות על דופן התבנית כדי לתת לה לשקוע בצורה אחידה, ומשאירים לצינון מלא בטמפ' חדר .
10. פורסים ומגישים עם רוטב שוקולד או גלידת וניל (אגב היא טעימה יותר בלי תוספות תסמכו עליי).
הערות:
* לפרווה – להמיר חמאה במחמאה/נטורינה.
אחסון וחיי מדף:
בטמפ' חדר בקופסא אטומה עד שבוע (בקיץ במקרר).