עוגת לוטוס בחושה שמכינים ב-5 דקות, פרווה ובאה בול עם הקפה. מהעוגות הממכרות שרק מיישרים אותן כי אי אפשר להפסיק, מושלמת לערב חג!
עוגת לוטוס בחושה
מצרכים: (תבנית קוטר 24/מלבנית) 3 ביצים ¾ כוס סוכר לבן ½ כוס שמן קנולה 1 כוס מיץ תפוזים/חלב צמחי 220 גרם קמח ½1 כפיות אבקת אפייה 100 גרם ממרח לוטוס
לציפוי: 100 גרם ממרח לוטוס עוגיות לוטוס
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. 2. בקערה עמוקה מקציפים ביצים וסוכר במשך 4-5 דקות עד לקבלת קציבה בהירה ואוורירית. 3. תוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את השמן. 4. ממשיכים להקציף על מהירות נמוכה ומוסיפים את ממרח הלוטוס, לאחר מכן מוסיפים את מיץ התפוזים (אפשר להשתמש גם בחלב צמחי במקום). 5. מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד שאחיד. 6. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ואופים במשך 30-35 דקות עד שהקיסם יוצא נקי. 7. מצננים מעט בטמפ' חדר ומוזגים את ממרח הלוטוס מעל העוגה (אפשר לחמם אותו מעט במיקרו לפני). 8. מיישרים את הממרח ומפזרים שברי עוגיות לוטוס.
אחסון וחיי מדף: בחורף אטוף בניילון נצמד עד שלושה ימים, בקיץ לשמור בקירור
כתיבת תגובה