קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

עוגת לוטוס בחושה

עוגת לוטוס בחושה


עוגת לוטוס בחושה שמכינים ב-5 דקות, פרווה ובאה בול עם הקפה.
מהעוגות הממכרות שרק מיישרים אותן כי אי אפשר להפסיק, מושלמת לערב חג!

עוגת לוטוס בחושה

מצרכים: (תבנית קוטר 24/מלבנית)
3 ביצים
¾ כוס סוכר לבן
½ כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים/חלב צמחי
220 גרם קמח 
½1 כפיות אבקת אפייה
100 גרם ממרח לוטוס

לציפוי:
100 גרם ממרח לוטוס
עוגיות לוטוס 

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. 
בקערה עמוקה מקציפים ביצים וסוכר במשך 4-5 דקות עד לקבלת קציבה בהירה ואוורירית.
3. תוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את השמן.
4. ממשיכים להקציף על מהירות נמוכה ומוסיפים את ממרח הלוטוס, לאחר מכן מוסיפים את מיץ התפוזים (אפשר להשתמש גם בחלב צמחי במקום).

5. מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד שאחיד.

6. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ואופים במשך 30-35 דקות עד שהקיסם יוצא נקי.
7. מצננים מעט בטמפ' חדר ומוזגים את ממרח הלוטוס מעל העוגה (אפשר לחמם אותו מעט במיקרו לפני).
8. מיישרים את הממרח ומפזרים שברי עוגיות לוטוס. 

אחסון וחיי מדף:
בחורף אטוף בניילון נצמד עד שלושה ימים, בקיץ לשמור בקירור

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

בואו לאינסטגרם!

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *