
עוגת גבינה, לא משנה איזו, זאת העוגה האהובה עליי ביקום!
זאת כנראה העוגה הכי קלה והכי מהירה להכנה, מערבבים הכל עם מטרפה, אופים בחום גבוה וזהו לקירור.
היא מתייצבת במקרר והיא קרמית וטעימה ברמה לא נורמלית.
אחרי שתכינו אותה אתם תתמכרו ויהיה לכם קשה להכין עוגת גבינה אחרת, מבטיחה לכם.
מצרכים: (תבנית קוטר 22 ס"מ)
675 גרם גבינת שמנת 16% ומעלה
250 גרם מסקרפונה
1 כוס סוכר לבן
4 ביצים
2 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
250 מ״ל שמנת מתוקה 38%
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. בקערה רחבה מערבבים גבינת שמנת ומסקרפונה עד שאין גושים.
3. מוסיפים סוכר ומערבבים.
4. מוסיפים ביצים, 2 בכל פעם ומערבבים טוב עם מטרפה.
5. מוסיפים קמח מנופה וקורנפלור ומערבבים טוב עד שאין גושים.
6. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים קלות.
7. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה שעולה על השוליים ויוצא מהתבנית (כמו אמבטיה).
8. אופים במשך 50-55 דקות, מומלץ לסובב במחצית הזמן את התבנית אם התנור לא אופה אחיד.
9. העוגה תשחים מאוד זה בסדר גמור, זאת העוגה היא לא שרופה!
10. מקררים היטב בטמפ' חדר, מכסים ומעבירים למקרר ללילה.
11. מומלץ להוציא את העוגה מהמקרר כרבע שעה לפני הגשה כדי שהיא תהיה קרמית.
אחסון וחיי מדף:
את העוגה מכינים יום מראש תמיד, היא חייבת קירור של לילה לפני הגשה.
העוגה נשמרת מכוסה/עטופה בניילון נצמד במשך 5 ימים במקרר.
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.