המלכה של עוגות הגבינה, הקלאסיקה של שבועות – עוגת גבינה אפויה!
אוורירית וקלילה, מתכון שמכינים כל השנה.
אין צורך בטריקים כמו אמבט מים או לפתוח את התנור – חום נמוך והיא יוצאת יפייפיה.
אפשר במקום תחתית העוגיות להכין תחתית מבצק פריך, אפשר כל עוגייה שבא לכם רק שתהיה חמאתית.
השמנת החמוצה למעלה חובה, אל תוותרו עליה!
מצרכים: (רינג קוטר 22)
לתחתית:
150 גרם עוגיות טחונות
70 גרם חמאה מומסת
לקרם גבינה:
675 גרם גבינת שמנת 16% ומעלה
1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)
60 מ״ל שמנת מתוקה
180 גרם סוכר לבן
2 ביצים
2 חלמונים
3 כפות קמח
לציפוי:
1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. טוחנים את העוגיות למרקם חולי, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב.
3. מעבירים לרינג מרופד נייר אפייה ובעזרת כוס מדידה מהדקים היטב לתחתית.
4. אופים במשך 10 דקות ומצננים בטמפ׳ חדר.
5. בקערה מקציפים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה וסוכר עד שאחיד ללא גושים.
6. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עד שאחיד.
7. מנפים את הקמח ומקציפים עד שהבלילה ללא גושים.
8. מוזגים את קרם הגבינה על התחתית האפויה ומיישרים.
9. אופים חזרה בחום של 140 מעלות, במשך 50 דקות עד להתייצבות.
10. מוציאים ומצננים 5 דקות, בינתיים מערבבים בקערה את השמנת החמוצה והסוכר היטב.
11. מוזגים על עוגת הגבינה ומיישרים, מחזירים לתנור לעוד 10 דקות בלבד.
12. מקררים היטב במקרר במשך 6 שעות או לילה לפני הגשה.
אחסון וחיי מדף:
העוגה עטופה בניילון נצמד במקרר/בקופסא אטומה מחזיקה עד 3 ימים לפני שהתחתית צוברת לחות ופחות קראנצ׳ית.