קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

סלק ממולא של לידיה

סלק ממולא של לידיה


סלק ממולא זה סיר של אהבה. 
זה אחד מהדברים שאני הכי אוהבת שאמא שלי מכינה!
כשהיא מכינה אותו הסיר נגמר תוך דקה, אנחנו אפילו לא לוקחים צלחת, אוכלים ישירות מהסיר וזה הכי כיף בעולם.
סלק ממולא עם רוטב חמוץ מתוק – מתכון זהב מבית אמא שלי.
זה ללא גלוטן, גם צמחוני וגם טבעוני – כל היופי ביחד. 

תהנו כמו שאנחנו נהנים!

סלק ממולא של לידיה

מצרכים: (30 יח')
3 חבילות סלק עלים / עלי מנגולד
3 סלקים בינוניים טריים / בוואקום
1 בצל לבן

למילוי:
1 כוס אורז פרסי
1/2 צרור פטרוזיליה
חופן נדיב של נענע
1 כף שמן זית
1 ו-1/2 כפיות בהרט
1 ו-1/2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור

לרוטב:
1 ו1/2 כוסות מים רותחים
1 ו-1/2 כפיות מלח לימון
7.5 כפיות סוכר לבן
קורט מלח 

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הסלקים ומבשלים אותם במים רותחים עד שהם רכים למחצה (אפשר להשתמש בסלק בוואקום ולחסוך את השלב הזה אבל אני ממליצה על טרי).
2. משרים אורז במים מהברז בקערה עמוקה ל-20 דקות.

3. חותכים כל סלק בחלק העליון כך שנוצר לנו מכסה (כמו בממולאים), מרוקנים את פנים הסלק התחתון ומניחים על כל סלק את המכסה שלו, את המילוי לא זורקים אלא קוצצים ומניחים בצד, הוא יכנס למילוי.
4. מסננים ושוטפים את האורז היטב, מחזירים לקערה ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה ונענע קצוצה, שמן זית, תבלינים ואת הסלק הקצוץ, מערבבים היטב. 
5. 
מסירים מכל עלה סלק את הגבעול, שוטפים את העלים היטב ומניחים בקערה עמוקה עם מים רותחים, משרים את העלים עד לריכוך ומוציאים מהמים לקרש, בזהירות שלא יקרעו.
6. את הגבעולים מנקים מסיבים וקוצצים דק דק.

7. בסיר נמוך ורחב מאדים בשמן זית בצל לבן קצוץ ואת הגבעולים הקצוצים על אש נמוכה עד שהם נהיים שקופים, להשגיח שהם לא נשרפים.
8.  אם העלה סלק גדול חוצים אותו לאורכו, על כל עלה מניחים כפית מילוי בחלק התחתון באורכו (אם העלה מאוד גדול אפשר כפית וחצי, בזהירות לא להגזים עם המילוי). 
9. מתחילים לגלגל – מרימים את תחתית העלה על גבי המילוי,  את הצדדים סוגרים אחד על גבי השני וממשיכים לגלגל.
10. ממלאים את הסלקים שרוקנו עם המכסה שלהם ומניחים באמצע הסיר.
11. מסביב לסלקים מסדרים את עלי הסלק הממולאים בצפיפות.
12. במד ליטר ממיסים את כל מרכיבי הרוטב וטועמים.
13. שופכים את הרוטב על גבי הסלקים והעלים, מוזגים לתוך הסלקים מהרוטב עם כף, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
14. מדי פעם למלא את פנים הסלק שוב ושוב ברוטב מהסיר על מנת שהאורז יתבשל.
15. אוכלים חם או קר, זה טעים תמיד!

אחסון וחיי מדף:
עד 5 ימים במקרר בקופסא אטומה.
אפשר לחמם במיקרו ואפשר לאכול קר מהמקרר, זה טעים גם ככה וגם ככה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

בואו לאינסטגרם!

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *