
אני יכולה לאכול סלמון כל יום, כל השבוע, נא או מבושל זה לא משנה לי – העיקר הסלמון.
השילוב של הניוקי עם הסלמון בתנור, ביחד עם השמנת פסטו…
זהו. אין לי מילים. It's too good to be true
אם תשתמשו בניוקי ללא גלוטן זה מתכון כשר לפסח!
מתכון שמכינים בחצי שעה, קל להכנה, עם רוטב פסטו שעוטף הכל בקרמיות מופלאה, עם תוספת סלט בצד ואתם מסודרים.
מצרכים: (תבנית מלבנית 20/30)
500 גרם סלמון נקי מעור ועצמות
1 שקית ניוקי
250 מ"ל שמנת לבישול – 10%/15%
חופן בזיליקום
חצי חבילת תרד
3 שיני שום חצויות
מלח, פלפל
פרמז'ן מגורד
1 כוס אפונה קפואה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. בסיר מרתיחים מים עם מעט מלח.
3. במעבד מזון טוחנים שמנת לבישול, בזיליקום, חופן קטן מכמות התרד שבמתכון (השאר ילך לתבנית), שיני שום, מלח ופלפל.
4. מעבירים לקלחת, מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים על אש נמוכה במשך 5-10 דקות עד שהאפונה רכה.
5. מבשלים את הניוקי במים שהרתחנו לפני הוראות היצרן ומעבירים לצלחת רחבה (לא ליצור ערמה, לשטח אותם אחרת הם ידבקו).
– אפשר אחרי הבישול לטגן אותם מעט במחבת עם שמן זית עד להשחמה קלה, במיוחד אם זה ניוקי שהכנתם מראש.
6. מרכיבים:
– מניחים במרכז התבנית את הסלמון, ממליחים ומפלפלים.
– מרפדים מסביב לסלמון את שארית התרד כך שיכסה את כל תחתית התבנית.
– מעל התרד ומסביב לסלמון מפזרים את הניוקי שבישלנו.
– מוזגים מעל הכל את הרוטב פסטו שהכנו עם האפונה.
– מפזרים מעל בנדיבות פרמז'ן מגורד.
7. אופים במשך 25 דקות עד שהכל משחים יפה, אין צורך בנייר כסף! בזהירות לא לאפות יותר מדי את הסלמון שלא יתייבש.
* לאכול חם מהתבנית הכי כיף.
אפשר גם להכין בבוקר הכל מראש, להרכיב בערב ולאפות / לאפות בבוקר ולחמם בתנור ב-150 מעלות 10 דקות לפני הגשה.
אחסון וחיי מדף:
התבנית עטופה בניילון נצמד במקרר יכולה להישמר עד יומיים.
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.