קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

מיני בורקס גבינות

מיני בורקס גבינות

בורקס זה הכי הכי כיף וטעים, אז היום מיני בורקס גבינות חמודים וטעימים נורא.
מגלגלים וחותכים, פשוט ומהיר בלי להסתבך.
הייתי רושמת שכדאי לאכול חם עם עגבניות מרוסקות וביצה אבל זה מחוסל מהתבנית.

מיני בורקס גבינות

מצרכים: (60 יחידות)
1 בצק עלים מופשר על פי הוראות היצרן

למילוי גבינות:
250 גרם גבינת טוב טעם
125 גרם בולגרית מעודנת 5%
100 גרם מוצרלה מגורדת
1 ביצה 
מלח, פלפל שחור

לציפוי:
ביצה טרופה 
שומשום 

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה מערבבים את כל המצרכים למילוי ומעבירים לשק זילוף (אפשר גם לעבוד עם כפית במקום).
3. מחלקים את בצק העלים ל-2 חלקים, חלק אחד שומרים במקרר.
4. מקמחים מעט את משטח העבודה, מניחים את בצק העלים, בעזרת גלגלת חותכים רצועות לרוחב בעובי 5/6 ס"מ.
5. מזלפים פס דק של מילוי הגבינות לאורך כל פס הבצק.
6. מגלגלים את הבצק מעל המילוי וסוגרים למעין סיגר/גליל ארוך.
7. בעזרת גלגלת חותכים כל גליל לחתיכות שוות. 
8. מניחים את הבורקסים על גבי נייר אפייה במרווחים מעט, מברישים בביצה טרופה ומצפים בשומשום.
9. אופים במשך 20-25 דקות עד להזהבה יפה.
10. אוכלים חם!

אחסון וחיי מדף:
אפשר להכין את הבורקסים, לאפות ולהקפיא עד חודש. 
לפני הגשה לחמם בתנור ב-150 מעלות ישירות מהמקפיא.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *