לחמניות קשר הן הכי קלות להכנה. הצורה פשוטה לקליעה ולא מסובכת. אז הכנתי לחמניות קשר במילוי נוטלה, מה עוד אפשר לבקש?? אפשר למרוח איזה מילוי שאוהבים רק לא להגזים, שלא תתפוצץ הלחמנייה.
לחמניות קשר במילוי נוטלה
מצרכים: (16 לחמניות) 1 קילו קמח לחם (לא חובה אבל מומלץ) 20 גרם שמרים יבשים (2 כפות) 7 כפות סוכר לבן 500 מ"ל מים 150 מ"ל שמן 1 כף מלח
ממרח נוטלה ביצה טרופה
אופן ההכנה: 1. במיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים וסוכר ומערבבים קלות עם מזלג. 2. מוסיפים קמח מנופה ולשים במהירות איטית עד שהבצק מתחיל להתגבש, לאחר מכן מוסיפים בזרם דק את השמן עד לספיגה מלאה. 3. מוסיפים מלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 12 דקות. הבצק יהיה רך ומתוח, אם הוא נראה גבשושי להמשיך ללוש. 4. מוציאים מהמיקסר ומכדררים לכדור, זה בסדר אם הוא מעט דביק. מעבירים לקערה משומנת מעט את כדור הבצק ומכסים במגבת/ניילון נצמד לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח. 5. אחרי הכפלת הנפח מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים לשיש. 6. קליעת הלחמניות: – מחלקים את הבצק, כל חלק במשקל 100 גרם ומניחים בצד, מכסים במגבת בערך 20 דקות. – מרדדים כל חלק למלבן דק עם מערוך, על החלק הרחב של המלבן מורחים 2 כפיות נוטלה בצורת פס ארוך (משאירים שוליים בלי נוטלה). – סוגרים את הבצק על גבי השוקולד ומתחילים לגלגל את כל הרצועה של הבצק עד לקבלת לרצועה ארוכה, סוגרים את הקצוות. – מרדדים טיפה את הרצועה וקולעים לחמניית קשר (כמו בסרטון). – מניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה ומכסים במגבת עד להכפלת הנפח. 7. מחממים תנור ל-180 מעלות. 8. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מעט מים. 9. אופים במשך 20-25 דקות עד לקבלת לחמניות זהובות.
אחסון וחיי מדף: אפשר לעטוף כל לחמנייה בניילון נצמד ולהקפיא. להפשיר בטמפרטורת חדר ולחמם בתנור ב-100 מעלות לפני הגשה/לחמם את הלחמנייה במיקרו עטופה במגבת מטבח. * ניתן להקפיא לשבועיים-חודש קדימה.
כתיבת תגובה