אין כמו הקלאסיקה המושלמת הזאת! אי אפשר שלא לאהוב את הטארט הזה – בסיס פריך, קרם לימון חמצמץ ומלא אבל מלא מרנג. אין בית שאין לו גרסה כזאת או אחרת לטארט לימון, בין אם אפוי ובין אם לא. אני אוהבת את הגרסה הזאת, בלי אפייה וכמה שיותר קלאסי. תעצבו איך שאתם אוהבים את המרנג, אבל שתדעו שהכי כיף לעצב אותו ככה!
טארט לימון מרנג
מצרכים: (רינג קוטר 22) לתחתית: 150 גרם עוגיות פתיבר 50 גרם שקדים טחונים 2 כפיות סוכר חום 80 גרם חמאה מומסת
לקרם לימון: 2 ביצים 150 מ"ל מיץ לימון טרי 100 גרם סוכר לבן 130 גרם חמאה
למרנג: 3 חלבונים מידה M 150 גרם סוכר
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום של 165 מעלות. 2. טוחנים את עוגיות הפתיבר למרקם חולי, מעבירים לקערה ומוסיפים שקדים טחונים. מוסיפים סוכר וחמאה מומסת ומערבבים היטב. 3. מעבירים לרינג ובעזרת כוס מדידה מהדקים היטב לתחתית ולדפנות הרינג. אם זה תבנית פאי מתפרקת אפשר בעזרת האצבעות להדק את הדפנות. 4. אופים במשך 12 דקות ומצננים בטמפ׳ חדר. 5. בקלחת שמים את כל המרכיבים לקרם לימון, על אש נמוכה מערבבים את הקרם כל הזמן עם מטרפה עד להסמכה, מסירים מהאש ומקררים 15 דק בטמפ' חדר. 6. מוזגים את קרם הלימון על התחתית האפויה ומיישרים. 7. מעבירים את הטארט לקירור במקרר למשך 4 שעות מינימום (אפשר גם לילה). 8. להכנת המרנג פותחים חלבונים לתוך קערה חסינת חום ומוסיפים סוכר. 9. מבשלים את החלבונים והסוכר על בן מארי (מרתיחים מים בקלחת, 1/3 גובה ומניחים את הקערה על הקלחת) עד שהסוכר נמס לחלוטין. 10. מעבירים את החלבונים לקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה במשך 6 דקות עד לקבלת מרנג יציב ורך. 11. מעבירים את הטארט לצלחת הגשה ומעצבים את המרנג על גבי קרם הלימון כמו שאוהבים. 12. שורפים את המרנג בעזרת ברנר. 13. אפשר ומומלץ לאכול ישירות לאחר הברנר.
הערות: – בזהירות בבן מארי, לשים לב שהמים חמים אבל לא מבעבעים אחרת החלבון יתבשל. – במקום ברנר אפשר להדליק את התנור על מצב גריל ולהכניס את הטארט עם המרנג לתנור ל-2 דקות על המדף העליון.
אחסון וחיי מדף: העוגה עטופה בניילון נצמד במקרר/בקופסא אטומה מחזיקה עד 3 ימים לפני שהתחתית צוברת לחות ופחות קראנצ׳ית.
כתיבת תגובה