שילוב של 2 הקינוחים האהובים עליי ביותר.
טארט מרשים שלא מצריך הרבה עבודה והתוצאה פשוט וואו!
מי שמעדיף יכול להשתמש בבצק פריך מוכן ולקצר את העבודה.
אני מזהירה מראש, זה מהקינוחים שברגע שמגיעים לשולחן הם נגמרים בשנייה, שלא תגידו לא נשאר לי.
מצרכים: (רינג קוטר 22 ס"מ)
לבצק הפריך:
250 גרם קמח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם סוכר
1 ביצה
לעוגת גבינה:
225 גרם גבינת שמנת 16% ומעלה
150 גרם שמנת חמוצה
2 ביצים M
60 גרם סוכר לבן
1 כפית מחית וניל/תמצית וניל
סוכר לבן לקרמול
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק הפריך:
– במיקסר עם וו גיטרה לערבל במהירות נמוכה קמח וחמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות רק עד שנוצרים פירורים קטנים.
– מוסיפים סוכר ומערבבים.
– מוסיפים ביצה ומערבבים רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים, מאחדים ביד ויוצרים דיסקית שטוחה.
2. מרדדים על גבי משטח מקומח או בין 2 ניירות אפייה את הדיסקית בצק לעובי של 3 מ"מ, לקוטר גדול יותר מקוטר הרינג.
3. מעבירים בזהירות את הבצק המרודד (או בעזרת הידיים או בעזרת המערוך) לתבנית ומהדקים ליצירת קלתית.
4. מורידים שאריות בצק מהשוליים בעזרת סכין חדה ומחוררים בעזרת מזלג את תחתית הבצק (על כל התחתית עוברים עם מזלג ומחוררים, ככה הוא לא יתפח).
5. מעבירים לקירור בפריזר כחצי שעה.
6. מחממים תנור ל-175 מעלות.
7. מרפדים את הקלתית בנייר כסף שיעבור את גובה השוליים, שמים משקולות (קטניות כמו חומוס, אורז, שעועית, מה שיש בבית) ואופיים "אפייה עיוורת".
– אופים במשך 15-20 דקות עד שהקצוות מתחילים להשחים.
– מוציאים מהתנור ומקררים בטמפ' חדר, שולפים בזהירות את הנייר הכסף עם הקטניות ומניחים בצד את הקלתית לקירור.
8. מכינים את תערובת הגבינה – בקערה מערבבים את כל המרכיבים עד לאיחוד בלבד.
9. מוזגים את תערובת הגבינה רלקלתית שאפינו ומיישרים.
10. אופים בחזרה בחום של 150 מעלות במשך 25-30 דקות עד שעוגת הגבינה התייצבה מעט אך עדיין רוטטת!
11. מקררים לפחות שעתיים לפני קרמול.
12. מפזרים שכבת סוכר נדיבה ואחידה על פני הטארט ושורפים בעזרת ברנר (אפשר גם בתנור, על מצב גריל 200 מעלות 5-10 דקות).
אחסון וחיי מדף:
עד יומיים/שלושה במקרר בקופסא אטומה.